Головна Цікаво Результат благодійного ярмарку в Любомилі – 15 000 грн. у скарбничку допомоги...

Результат благодійного ярмарку в Любомилі – 15 000 грн. у скарбничку допомоги місцевим солдатам

3004

З ініціативи волонтерів м. Любомль та особисто Руслани Ди­бель, заступника директора з медичної частини санаторію «Лісова пісня», 15 вересня на території здравниці відбулася благодійна виставка-ярмарок. Працівники закладу доклали всіх зусиль, щоб порадувати відпочивальників (а їх нинішній оксамитовий сезон зібрав на березі озера Пісочне чимало – до 300 чоловік, що приїхали з різних куточків України). Якими чудовими господинями виявилися жінки, що входять у склад персоналу санаторію! Намаринували гри­бочків, назбирали ягід журавлин, насушили яблук і лікарських трав, здивували солодкою здобою, м’ясом і ковбасами, бутер­бро­­дами, рибою, печеною капустою, ароматними компотами на бу­дь-який смак. Крім того, потішила відпочивальників своєю ори­гінальністю виставка квітів та осінніх композицій. Можна було сфо­тографуватися в національному костюмі у компанії красунь-україночок, насолодитися піснями ансамблю «Лісова пісня» та патріотичними авторськими поезіями у виконанні Любові Стасюк-Климюк. Коли вис­тупали солдати, які щойно повернулися з Донбасу, присутні зі сльозами в очах скандували: «Герої!»

Волонтери з м. Любомль також представили на ярмарку ори­гінальну патріотичну продукцію: желе жовто-блакитного кольору, торти з написами «За єдину Україну!» та «Слава Україні! Героям слава!». Реалізовували книги, м’які іграшки, вишиті і плетені гачком вироби, національну символіку, сині і жовті повітряні кульки. Лю­бомльський активіст Андрій Дем’янчук під час виступу перед гос­тями ярмарку наголосив на важливості проведення таких от благодійних заходів, тому що кількість солдатів, яким потрібна до­помога, щоразу збільшується, а з наближенням холодної пори року зростає їхня потреба у теплих речах, спальних мішках, термобілизні. Потребою номер один є, звичайно, бронежилети і каски.

Байдужих на ярмарку не було. Ті, хто не відчував потреби щось купувати, просто жертвували гроші для потреб солдатів. Активність відпочивальників і зусилля працівників здравниці пора­дували чудовими результатами – було зібрано понад 15 000 грн., які будуть використані для потреб наших військових. Приємно, що буквально через кілька днів частина суми знадобилася  для того, щоб забезпечити обмундируванням і засобами захисту солдата Сергія Мигаля із с. Гаївка.

В неділю, 21 вересня, естафета благодійного ярмарку пе­реходить до районного центру. Організатори надіються на активну участь у заході шачан і гостей селища. На допомогу від людей сподіваються поранені солдати і ті, хто воює без бронежилетів і касок та досі не забезпечений першочерговими для бійця речами.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.