Головна Культура Ансамбль «Глибина» торує собі шлях до слави

Ансамбль «Глибина» торує собі шлях до слави

3391

У Шацьку з’явився естрадний ансамбль «Глибина». Після феє­рич­ного дебюту – невеликого концерту в Шацькому лісовому ко­леджі – його учасники отримали палких фанатів серед молоді та до­рослих глядачів. Ще б пак: співають українською, російською та англійською мовами, виконують вітчизняні та зарубіжні хіти, майс­терно грають на музичних інструментах. Утім, головний сек­рет блискавичного успіху полягає в іншому – юному віці музикантів і солістів: найстаршому учаснику ансамблю «Глибина» 17 років, а най­молодшому – 9!

Керівником гурту є викладач Шацької дитячої музичної школи Олександр Матяшук. Ця відома в культурному середовищі району лю­дина є музикантом-віртуозом і має абсолютний слух. Музичну освіту свого часу Олександр Євгенович здобував на кафедрі ест­рад­ної музики, тому коли випала нагода застосувати знання на прак­тиці, відразу скористався нею. Так виник незвичайний ан­самбль.

Музиканти «Глибини» – це всі мої вихованці, талановиті і перс­пективні, здатні тонко відчувати музику. Гітарист Володя  Оме­лянюк навчається в 4 класі музичної школи, грає на класичній гітарі і басі. Ще один гітарист Валера Цевух – випускник музичної школи, нині студент Шацького лісового коледжу. Тарас Шапран грає на клавішних інструментах, є четвертокласником музичної школи по класу фортепіано, мріє про професію музиканта. Род­зин­кою ансамблю і нашою великою гордістю є 9-річний барабанщик Андрій Яковініч, – знайомить зі складом гурту Олександр Матяшук.

Злиття музикантів у єдиний колектив відбулося швидко і без особливих проблем: інструменти вони мали власні; приміщення для репетицій люб’язно надав Шацький лісовий коледж (директор Ігор Жмурко). Цікаво відбувався пошук солістів. Сильний голос уче­ниці ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк Ані Вялової, до речі, переселенки з Лу­ганська, керівник відкрив просто на вулиці: дівчина співала під гітару …повстанські пісні! Спів Оксани Цвинкилевич, школярки із с. Самійличі, доньки священика, вперше почув на районному конкурсі «Срібні дзвіночки». Те­пер обидві дівчинки – в команді «Гли­бини».

На сьогодні в репертуарі ан­самблю – 4 ком­позиції, ще 2 в стадії розробки. Дебютний вис­туп відбувся під час невеликого шкі­льного свята – дня іменинника, організованого для учнів 4-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк учи­телем Люд­ми­лою Зуб. Саме в цьому класі навчається найменший учасник ансамблю Андрій Яковініч, як виявилося, не лише музикант, а й спортсмен (любить футбол) і до того ж відмінник. На Андрійка того дня прийшла поди­ви­тися вся його сімя: тато, мама, сестричка і навіть прабабуся.

Так, ми пишаємося нашим хлопчиком! Музикою він захопився ще з 5 років, тепер вміє грати на гітарі і на барабані. Це в нас сі­мейне. Його дідусь у молодості був непоганим гітаристом і теж грав в ансамблі. Син із задоволенням відвідує музичну школу і бере приватні уроки гри на барабані в шацького музиканта Євгена Ша­повалова. Грати на ударних не так то легко, як здається, тому Андрійко спершу вчився правильно тримати барабанні палички, опа­новував ритм, барабанив по подушках і долонями по колінах. А зараз уже без проблем справляється з цілою барабанною уста­нов­кою, – не приховує гордості за сина тато Сергій.

В Олександра Матяшука – нові клопоти після успішного дебюту ансамблю. Потрібно працювати над розширенням пісенного репер­туару, пошуком постійного звукооператора, питанням участі гурту в обласних та всеукраїнських конкурсах. Утім, керівник з упев­не­ністю дивиться в завтрашній день, бо розуміє: унікальність гурту на теренах області, велике бажання юних музикантів розвиватися й удосконалювати своє вміння, а глядачів – бачити на сцені справ­жній талант допоможуть «Глибині» безперешкодно долати шлях до всезагального визнання й популярності.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.