Головна Культура Ансамбль «Молодички» з Шацьку заспівав для поляків і білорусів

Ансамбль «Молодички» з Шацьку заспівав для поляків і білорусів

8772

В народного ансамблю «Мо­лодички» Шацького МБК зараз гаряча творча пора. Численні концертні виступи примножу­ють славу колективу з Шацька, попу­ляризують українську піс­ню на батьківщині і за кордоном.

Насиченими видалися для «Мо­лодичок» та керівника анса­м­блю Ніни Вирович вихідні 28-29 липня. Так, в суботу наші зем­лячки «запалювали» в Біло­русі на святкуванні Дня селища Чернав­чиці Брестського району. На свято колектив запросив селищ­ний голова Олександр Со­лоне­вич. Саме в цьому біло­ру­ському населеному пункті меш­кають гар­ні друзі «Молоди­чок» – чоловічий ансамбль «Бла­го­вєст», з якими налагод­жена плідна і тривала (15-річна) співпраця. На святі на­род­ний ансамбль із Шацька, вітаючи білорусів, виконав найкраще зі свого репертуару.

А вже в неділю, 29 липня, «Мо­лодичок» зустрічали бурх­ли­вими оплесками в Польщі. Анса­мбль з його чарівними і талано­витими учасницями та запаль­ними українськими піснями зав­жди є бажаним гостем у сусідів з-за Бугу. «Холенський ярмарок» у ґміні Стари Брус Люблінського воєводства об’єднав майстрів з усієї Польщі. На яскравому ярмарку-фестивалі присутні мали можливість оглянути і при­дбати дивовижні вироби ручної роботи, а також насолодитися виступами творчих колективів, зокрема «Молодичок» із Шацька. Як розповіла Ніна Вирович, на цьому ярмарку ансамбль вис­ту­пив уже п’ятий раз.

Теплий прийом, щедрі апло­дисменти, подяка від органі­заторів – колектив вдячний по­лякам за душевне свято твор­чості.

Мирослава ЦЮП’ЯХ