Головна Культура Берегиня крокує вперед

Берегиня крокує вперед

2833

Упродовж трьох днів у м. Луцьк проходив сьомий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня». У Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка експонувалась виставка весільних костюмів, рушників та короваїв, серед яких були вироби і з нашого озерного краю. Це і весільне вбрання нареченої та нареченого з музею Будинку культури с. Прип’ять, рушники з с. Підманове. Та найбільш вражаючим був коровай Валентини Карамач із с. Острів’я.

На вулицях древнього Луцька лучани та гості міста мали змогу побачити народження Волині і Полісся через призму етнографічних майданчиків, серед яких було шацьке рибальське подвір’я, на якому хазяйнували народні аматорські фольклорні колективи «Молодички» Шацького МБК, «Горлиця» РБК та аматорські колективи «Пехівчанка» та «Острів’яночка», учасники клубу «Надвечір’я».

Перехожі з великим захопленням та задоволенням слухали спів наших артистів, підтанцьовували та смакували шацьку юшку протягом усіх трьох днів мистецького дійства.

Колектив «Молодички» брав участь на сцені драмтеатру і в обрядовому дійстві «Українське весілля», яке стало вінцем фестивалю.

Дуже влучно сказав про захід головний режисер фестивалю Василь Вовкун: «Фестивалі народжуються та помирають. А «Берегиня» й далі крокує вперед».

Наш кор.

P.S. Шацька делегація щиро дякує голові Шацької РДА Володимиру Найді за сприяння в організації поїздки на фестиваль «Берегиня».