Головна Культура В Луцьку біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулося мистецьке свято

В Луцьку біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулося мистецьке свято

12260

Мистецьке свято біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Луцьку зібрало не одну сотню лучан. «Нас єднають думи Кобзаря» – саме так назвали захід, присвячений 205-й річниці від дня народження Тараса Григоровича. Тут лунали вірші та рядки Кобзаря, покладені на музику. Тут згадували минувшину та одкровення Великого Поета.

Серед іншого, провели вже традиційну акцію «Прийди зі своїм Кобзарем», яку організувала Волинська обласна державна адміністрація. Цьогоріч до неї долучилися 211 осіб, серед них лучани та гості міста.

Варто зазначити, що до цієї ініціативи долучилися також українці в Торонто, громадські організації в Києві, обласних центрах України, в закладах культури в районах та ОТГ Волині. Переможців в обраних номінаціях нагороджував керівник найвищої виконавчої гілки влади в області Олександр Савченко.

Так, в номінації «Найдавніше видання Кобзаря» нагородили Галину Марчук, яка принесла книгу, видану 1906 року. В номінації «Унікальне видання Кобзаря» подарунок дістався Ярославу Корнелюку за рукописне кишенькове видання. «Наймолодша за віком учасниця» з Кобзарем – Тетяна Горбач (2 місяці), «Найповажніші за віком» – Антон Костюк (90 років) та Ростислав Кушнірук (89 років). У номінації «Родина з Кобзарем» перемогли Ростислав Ганейчук, Тетяна Вегера, Тамара Гембік. «Гості міста Луцька з Кобзарем» – Людмила Ляшецька (м. Рівне) та Наталія Марцинюк (м. Рожище). «Кобзар з історією» – Іван Мельничук, «Громадська організація з Кобзарем» – Товариство політв’язнів та репресованих (27 осіб) – Валентина Єгорова та Союз українок – Любов Ганейчук. «Колектив, установа з Кобзарем» – театральна студія «Гармидер», «Догори Дригом», Алла Опейда. У декількох номінаціях – «Наймолодший вік», «Найстаріше видання», «Кобзар з цікавою історією» – Доріан Волошин.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.