Головна Культура На польському святі колядок і щедрівок

На польському святі колядок і щедрівок

2962

23 січня дружнє для Шацького району польське місто Влодава скликало на щорічний традиційний фестиваль «Колядки і щедрівки над Бугом» 47 творчих колективів із Польщі, України та Білорусі. Шацький район на пісенному святі представляли народні ансам­блі «Молодички» (керівник Ніна Вирович) і «Лісова пісня» (керів­ник Галина Корнелюк), а в склад офіційної делегації і, водночас, вбо­лівальників за колективи земляків, увійшли Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Ольга Сахарук, керуюча спра­вами районної ради. Багатогодинна конкурсна програма змусила похвилюватися наших талановитих співачок, проте як глядачі вони отримали велику насолоду від яскравих виступів інших кон­курсантів, колоритних колядок і щедрівок, які виконувалися трьома мовами, а також були приємно вражені гостинністю поляків і теплими словами вітань старости Влодавського повіту Анджея Романчука.

Хоч наші ансамблі і не зайняли призових місць у фестивалі, проте виступили достойно, отримали з рук організаторів па­м’я­т­ні відзнаки і щиро пораділи за колектив «Любава» з м. Лю­бо­мль, який став переможцем, посівши перше місце.

Ольга Гайова, учасниця ансамблю «Лісова пісня»:

– Поїздка до Влодави стала пам’ятною подією в житті нашого колективу. За матеріальну і моральну підтримку ми щиро вдячні директору санаторію «Лісова пісня» Віктору Карпуку, Сергію Карпуку і Галині Карпук, Шацькому селищному голові Сергію Віннічуку, директору Шацького районного Будинку культури Валентині Ханзерук, директору міського Будинку культури Ніні Вирович. А ще ми навіть на відстані відчували, як тримали за нас кулаки учасники ансамблю, які з певних причин не змогли поїхати за кордон. Дякуємо, що були разом з нами!

Мирослава Цюп’ях.