Народний депутат Ігор Гузь переплив одне з найбільших озер Шацького району – Люцимер

5049

Черговий заплив нардепа відбувся в селищі Шацьк у не­ділю, 30 лип­ня, в компанії чо­тирьох одно­дум­ців: спортсме­на-альпініста Валерія Макарука, нашого земляка-веслу­вальни­ка Ігоря Вер­чука та двох Оле­к­сандрів, жи­телів Любомля і Лу­цька, які зголосилися склас­ти депута­тові компанію через Fa­ce­book.

Велике озеро не лякало Ігоря Гузя, адже минулого року він пе­реплив по довжині озеро Сві­тязь за 7 годин 33 хвилини. До­с­від перепливання водойм в депутата чималий, особливо на Волині. В Шацькому районі він, до речі, переплив, окрім Світя­зя, ще й озеро Кримно. А ще зді­й­снив заплив польським озе­ром Біле і німецькою річкою Рейн, озерами Любомльського ра­йону. Загалом підкорив 100 озер, Люцимер у цьому списку є 101-м.

Ігор Гузь під час невеликої прес-конференції наголосив, що пропагує своїми запливами здо­­ровий спосіб життя і рекла­мує змагання з крос-триат­ло­ну «Polissia Chal­lenge Cup-2017», які мають відбутися 26 серпня цього року.

Стартували плавці о 15.00 го­дині з берега озера Люцимер, що біля третього мосту. Пливли без ластів і костюмів – день ви­дався спекотний, вода тепла. Суп­роводжував учасників зап­ливу човен, в якому пере­бу­вала медсестра та пред­ставник клубу дайверів на Світязі «DIVE IT».

Довжина дистанції – май­же 3 км. Заплив тривав 1 годину 55 хвилин. Всі учас­ники в гар­ному самопочутті допливли до другого берега озера, де їх теп­ло зустріла команда вболіва­льників.

До речі, наступним озе­ром у Шацькому районі, яке депутат задумав підкорити, стане Пу­лемецьке.

Мирослава ЦЮП’ЯХ