Головна Культура З любов’ю до України

З любов’ю до України

3217

Цьогоріч по-новому, сильно й зворушливо, зазвучали на сцені пісенні номери творчого звіту аматорських колективів Шацького міського Будинку ку­льтури, присвяченого 25-й річ­ниці незалежності України. Не­дивно, бо серед глядачів у залі були воїни-захисники, а на сце­ні – їхні діти, дружини і батьки. Сама Ніна Вирович, директор МБК, знає, що таке проводжати сина на службу в гарячу приф­ронтову точку, молитися і че­кати на його повернення. В ду­шевні поетичні рядки, покладені на музику, вилилося пережи­ван­ня матері, в патріотичні гас­ла і сказані з любов’ю слова про Україну – текст ведучих Лілії і Максима Вировичів, у благос­ло­вення – виступ протоієрея Во­лодимира Гички, настоятеля Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк.

Гучними оплесками глядачі зустрічали славний своїми тво­р­чими успіхами в Україні і за кордоном народний ансам­бль «Молодички», згодом – квартет «Троянда», вокальний дует «Сестрички», родинний ансам­бль «Калинонька», запальних троїстих музик, тріо у складі Ніни Вирович, Лариси Терещук, Світлани Пех, Галину Хомяк із піснею «Україно, зорі твої сині». Потішили наймолодші учасники творчого звіту – учні ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк та дошкільного нав­чального закладу №2 під керівництвом Ніни Сорочук: во­кальна група «Дзвіночок», Ана­с­тасія Орищук, Софія Форто­янова, Таміла Федина, Марія Гав­рось. Шквалом аплодис­ментів шачани обдарували най­молодшу учасницю творчого звіту – Вікторію Пех, доньку воїна АТО, яка емоційно прочи­тала вірш «Я живу на Україні».

Патріотизмом була просяк­нута кожна деталь святкового дійства. Радували око державні сим­воли, національне вбрання аматорів і глядачів, грона ка­лини і вишиті рушники на сцені. До уваги присутніх було пред­ставлено виставку народних майстрів, на якій продемон­ст­ру­вали свої роботи Любов Ме­люх, Ніна Вирович, Любов Ре­дько, Тетяна Сидорець, вишиті бісером ікони Богородиці – матушка Антоніна Гичка.

За насолоду, яку отримали від побаченого і почутого, за га­р­ний настрій, за професій­ність і творчу майстерність подя­кували аматорам сцени Сергій Кар­пук, голова Шацької район­ної ради, Сергій Сидорук, пер­ший заступник голови Шацької РДА, Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, Оксана Юхи­мук, начальник відділу культури Шацької РДА, Валентина Хан­зерук, директор Шацького ра­йонного Будинку культури. Ма­ленькі співаки отримали в знак вдячності за свої чудові вис­тупи шоколадки – від постійного спонсора міського Будинку культури Тетяни Сіжук.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.