Головна Культура Свій перший день народження відзначив«Первоцвіт»

Свій перший день народження відзначив«Первоцвіт»

2992

Цей танцювальний колектив з’явився в Шацьку рівно рік тому. Художній керівник Валентина Демакова (на фото) зуміла об’єднати в єдину творчу сім’ю понад 20 дітей шкільного віку – учнів Шацької школи-гімназії. За рік часу юні танцівники опанували мистецтво танцю, вивчили техніку, вдосконалили виконавську майстерність, розширили репертуар. В них з’явилися сценічні костюми – завдяки батькам, які допомагають своїм дітям якнайповніше і в гар-ному образі розкритися на сцені.

Шлях «Первоцвіту» до успіху нелегкий, бо в колективу немає повноцінного залу для танців з дзеркалами та іншим обладнанням. Проте є добрі люди, які допомагають «Первоцвіту» розцвісти. З-поміж них і директор Шацького лісового коледжу ім. В.В.Сулька Ігор Жмурко, котрий надає юним танцівникам приміщення для репетицій і концертів.
16 квітня в залі коледжу відбувся звітний концерт танцювального колективу з нагоди його першого дня народження. На свято танцю завітали батьки юних учасників, школярі, студенти, вчителі та жителі селища. Ведучі заходу працівниці Шацького районного Будинку культури Марія Шпак та Вікторія Ягодинець перед кожним номером знайомили глядачів з історією танцю, який мав виконуватися. Підтримала зі сцени своїх юних підлеглих перед відповідальним виступом Валентина Демакова.

Неповторні танцювальні номери, які демонстрували на сцені юні таланти, захоплювали глядачів і супроводжувалися оваціями. Джайв, танець ляльок, східний танець, колискова, чарльстон, хоровод, танок аборигенів – кожна композиція у виконанні школярів була оригінальною, цікавою, дарувала прихильникам море позитивних емоцій. Привітав юних колег зі святом і танцювальний колектив Шацького лісового коледжу, керівником якого також є Валентина Демакова, виконавши танець з рушниками, композицію «Човен» та іспанський танець.

Виступи ансамблю перепліталися з творчими номерами запрошених гостей: Тетяни Божук, Олександра Матяшука, Марії Шпак та Вікторії Ягодинець. Глядачі щиро аплодували юним зірочкам, які показали на сцені яскравий і достойний результат титанічної роботи за рік.

Привітали колектив з першим великим концертом і побажали подальших успіхів Олена Голядинець, заступник директора ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк, та Олена Гацюк – від батьківського комітету колективу. Юним танцівникам та керівникові вручили квіти і великого святкового торта з запаленими свічками.
Колективу, який за покликом серця і душі дарує своє високе мистецтво людям, – легкого шляху до успіху та визнання. З допомогою танцю робіть цей світ добрішим, яскравішим, наповнюйте його позитивними емоціями і запалюйте серця прихильників любов’ю до творчості!

Мирослава ЦЮП’ЯХ