Головна Культура В музичній школі зазвучав духовий оркестр

В музичній школі зазвучав духовий оркестр

3240

З-поміж розмаїття музики кожен із нас обирає свою: кла­сичну, сучасну, молодіжну. А група вихованців Шацької дитячої музичної школи зупинила свій вибір на духовій. Оркестр, який  не так давно був створений викладачем школи Василем Куськом, днями потужно зазвучав під час святкового концерту до Дня 8 Березня. Юні духовики, а їх в оркестрі 21, грали виразно й красиво, дивували глядачів майстерністю виконання і ви­шуканістю репертуару. Слідкуючи за найменшим порухом диригентської палички в руках керівника, одні впевнено вели головну партію, інші супроводжували, прикрашали, підтри­мували її. На концерті прозвучали відомі твори: «Розпрягайте, хлопці, коней!», «Український марш», вальс «Юність», марш «Карпати», марш «Моло­дість» та інші.

Зі слів Василя Сергійо­вича, в музичній школі гри на духових інструментах навчаються діти віком від 10 до 15 років із смт Шацьк, сіл Підманове, Світязь, Острів’я, Омеляне і навіть Згорани Любомльського району. Всі справно двічі на тиждень приїжджають на репетиції, бо, зізнаються, дуже здру­жи­лися в колективі одно­думців і полюбили духову музику. Музичні інструменти в кожного – різні і поді­ляються на групи: мідні ду­хові, дерев’яні духові, ха­рактерні та ударні. Виділити з них головну – неможливо, бо разом вони і творять те, що називається духовим оркестром.

Щоб дати можливість ду­ховикам перевести дух, у перерві між їхніми номерами гостей розважав ансамбль сопілкарів під керівництвом Юлії Лобової. Наприкінці концерту виступила Ольга Цюпяшук, директор Шацької дитячої музичної школи, привітавши юних музикантів і їхнього керівника Василя Куська з успішним дебютом.

До слова, цілий цикл весняних концертів Шацька дитяча музична школа розпочала ще 5 березня зі звіту відділу фортепіано та сольного співу, приуроченого річниці з дня народження Тараса Шевченка. На концерті звучали хорові твори та солоспіви на слова Великого Кобзаря, а також фортепіанна музика композиторів-класиків.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.