Головна Культура Зустріч із високим мистецтвом

Зустріч із високим мистецтвом

3212

Шацька дитяча музична школа щороку традиційно звітує перед батьками своїх учнів, жителями селища про творчі успіхи й нові пе­ремоги. Не став винятком і цей рік. Звершень у музичної школи ба­гато, оскільки учні  на різних престижних конкурсах займали при­зові місця, викладачі на професійному рівні виступали на кон­цертах і творчих заходах. Зі слів Ольги Цюпяшук, директора школи, зак­лад був і залишається невичерпним джерелом дитячої твор­чості і таланту, домом високого мистецтва, який прищеплює вихо­ванцям любов до прекрасного.

Цьогорічний творчий звіт, проведений в актовому залі Ша­ць­кого лісового коледжу і приурочений 25-річчю незалежності Ук­раїни, став справжнім святом музики. Розпочався концерт піснею «Барви рідної землі», яку виконав хор молодших класів (керівник Ольга Цюпяшук). Далі глядачі мали можливість насолоджуватися вис­тупами інструментального квартету у складі Божени Костюк, Діа­ни Дунець, Марії Черевко, Тетяни Прилепи (клас викладачів Олени Мосійчук, Любові Величко), дитячого ансамблю (керівник Вік­торія Ягодинець), ансамблів скрипалів (керівник Олена Мосій­чук), бандуристів (керівник Любов Величко) та сопілкарів (керівник Юлія Лобова), тріо та ансамблю баяністів (керівник Оксана Де­ме­­дюк). Гаряче аплодували окремим виконавцям і музикантам: Мат­вію Корнелюку, Аліні Наумич, Софії Дударчук, Богданові Гінайлу, Павлу Галазюку, Вікторії Гусейновій, Олені Сулік, Надії Голядинець, Світлані Черняковій, Анастасії Рибін, Анастасії Степанюк. Музичне дійство завершилося величними акордами просякнутих любов’ю до України пісень «Білий птах», «Не плачте, рожі» та «Україна – це ти» (під керівництвом Ольги Цюпяшук їх виконали хор старших кла­сів та всі учасники концерту).

Музика безпосередньо впливає на душевний стан людини, на­повнює її емоціями, сприяє самовираженню і творчому росту. По­чуте і побачене на творчому звіті нікого в залі не лишило бай­ду­­жим, підняло патріотичний дух і додало гарного весняного наст­рою. За зустріч із високим мистецтвом юним вихованцям і викла­да­­чам школи подякували Оксана Юхимук, начальник відділу ку­ль­тури Шацької РДА, та Сергій Кужель, заступник голови Шацької РДА.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.