Головна Культура В ОДА відреагували на запит щодо створення в Ковелі історико-архітектурного комплексу

В ОДА відреагували на запит щодо створення в Ковелі історико-архітектурного комплексу

9424

До н депутатів Волинської обласної ради Людмили Тимощук та Олександра Омельчука  звернувся Голова Фракції «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ — УКРОП» у Ковельській міській раді Ігор Пініс та від імені Фракції просить посприяти у створенні історично-архітектурного осередку на базі двох будівель, що мають статус пам’яток архітектури місцевого значення та знаходяться за адресою: м. Ковель, вул. Степана Бандери, будинки № 18 та № 16.

«На даний час будівлі знаходяться в частково-аварійному стані та потребують ремонту. Ряд громадських організацій міста Ковеля та колектив Ковельської художньої школи ім. Андроника Лазарчука вважають за доцільне розширити за рахунок будівлі № 18 по вул. Степана Бандери художню школу, яка розміщена у будинку № 16 по вул. Степана Бандери та немає достатніх площ для навчання усіх бажаючих.

Враховуючи вищезазначене, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» —

Просимо:

1. Ковельського міського Голову Кіндера О. О. та депутатський корпус Ковельської міської ради вивчити питання по створенню історично-архітектурного комплексу на основі двох вищезазначених будівель та розширити навчальну базу Ковельської художньої школи ім. Андроника Лазарчука за рахунок приміщення колишнього РАЦСу (за адресою: м. Ковель, вул. Степана Бандери, 18).

2. Голові Волинської облдержадміністрації Савченку О. І. доручити відповідним управлінням та відділам Волинської облдержадміністрації перевірити збереження та необхідність реставрації та ремонту пам’яток архітектури місцевого значення, які знаходяться за адресою: м. Ковель, вул. Степана Бандери, будинки № 18 та № 16. Розглянути можливість співфінансування необхідних реставраційних та ремонтних робіт з участю обласного бюджету», — йдеться у спільному запиті депутатів облради.

На запит відповіли у Волинській ОДА. «З метою встановлення технічного стану та безпечної експлуатації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення, що знаходяться за адресою м.Ковель, вул.Степана Бандери, будинки № 16 та № 18, балансоутримувачем — Ремонтно житлово-комунальним підприємством № 1 замовлено в ліцензованій проектній організації та отримано технічні висновки про стан конструкцій даних будівель. Дана документація буде передана на розгляд депутатських комісій Ковельської міської ради з метою вирішення питання фінансування документації на ремонтні роботи, » — пишу у відповідь на депутатський запит заступник голови ОДА Світлана Мишковець.

Результати голосування за запит

Всі запити Людмили Тимощук

Всі запити Олександра Омельчука

Всі депутатські запити