Головна Спорт Шацький фінал обласного турніру лісівників

Шацький фінал обласного турніру лісівників

2696

Півторамісячний футбольний марафон лісівничих команд області дістався свого фіналу. І саме в селищі Шацьк, якому довірили провести фінальний матч у минулий четвер, 28 червня, в День Конституції України. І можна сміливо констатувати, що наше невеличке селище виправдало довіру. Справжнє свято того дня вирувало на Шацькому селищному стадіоні. Перед самим поєдинком відбулася урочиста частина. Голова обласної організації працівників лісового господарства України Павло Матіюк запросив до вітальних промов начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, голову Федерації профспілок Волині Іванну Дубинку-Філозоф, першого заступника голови Шацької РДА Віктора Плейтуха та в.о. Шацького селищного голови Людмилу Цевух. У регламенті відкриття свята ввійшли і пісенні вітання від народного колективу «Молодички» (керівник Ніна Вирович).

А далі розпочався футбольний двобій за участю команд ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» та ДП «Любешівське ЛМГ». Обоє привезли з собою чималу вболівальницьку підтримку, особливо постаралися в цьому плані камінь-каширці. І хоч поєдинок пройшов за ігрової переваги футболістів Каменя, які грали гостріше у нападі, основний та додатковий час завершився результативною нічиєю з рахунком 1:1.

На глядачів чекала надто цікава футбольна лотерея – пробиття післяматчевих пенальті. І тут свою вагому роль у команді продемонстрував голкіпер камінь-каширської команди Віталій Кузьмич, який відбив два пенальті і по суті подарував своїм футболістам престижну нагороду. Результат одинадцятиметрових ударів – 4:2.

Урочисту церемонію нагородження проводив заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар, а також Олександр Кватирко з головою обласної організації Товариства лісівників України Борисом Бабелясом та директором ДП «Шацьке УДЛГ» Андрієм Самолюком. Вони вручили переможцю перехідний Кубок, а всім учасникам фіналу – медалі, грошові винагороди, а ще обіцянку про те, що цей турнір буде в області традиційним.

І ще про одне. Не дочекався б футбольний Шацьк цього видовищного дійства, якби не чітка та планомірна робота по облаштуванню селищного стадіону керівництвом та працівниками ДП «Шацьке УДЛГ», які практично днювали, особливо перед шацькими поєдинками, на спортивній споруді. Честь їм і хвала за таку роботу. Тому й недаремно, що 28 червня, під час проведення урочистої частини, Людмила Цевух від імені селищної ради вручила дві грамоти – одну Олександру Кватирку, другу – Андрію Самолюку.

Віктор ГРИЦЮК