Головна Спорт Світязь прийняв найсильніших людей України і Білорусі

Світязь прийняв найсильніших людей України і Білорусі

2704

14 липня в селі Світязь від­бувся черговий етап Кубка Ук­раїни зі стронгмену.

На заваді проведення видо­вищного заходу не став навіть сильний дощ. Сотні людей – жи­телів району та відпочива­ль­ників – прийшли на центральний пляж Світязя, щоб побачити змагання між найсильнішими лю­дьми.

Цього дня до курортного села завітали 19 богатирів з України і Білорусі.

Головним суддею змагань був найсильніший чоловік світу – Василь Вірастюк, ведучими – Андрій Зубенко та Сергій Коню­шок, президент федерації стронг­мену України.

Під час церемонії відкриття учасників змагань привітали спі­ворганізатори: Василь Голя­динець, голова Шацької РДА, та підприємець Петро Нестерук, власник маєтку Nester House. По­бажали силачам успішних вис­тупів і висловили сподівання, що богатирські змагання ста­нуть на Світязі традиційними. За вагомий внесок у розвиток ст­ронгмену як виду спорту, попу­ля­ризацію ідеї здорового спо­собу життя та патріотизм Пет­рові Нестеруку оголосили по­дяку від федерації стронгмену.

Марія Христецька, дирек­торка Шацького національного природного парку, оголосила, в свою чергу, подяки Петрові Нес­теруку та громадській ор­ганізації «Квітка Полісся» за вклад у розвиток парку.

Спортсмени змагалися у п’яти вправах, стартувавши з ви­­довищного перетягування ка­­тамарану. Далі відбулися естафета, в якій богатирі пе­реносили 2 мішки вагою по 100 кг та 4 рази перекидали колесо вагою 360 кг. Серед інших ди­намічних вправ – підйоми бло­ків вагою 90 кг, перекидання бочок вагою 35 кг через висоту 3,5 м.

Також ведучі провели зма­гання серед глядачів, під час яких достойно виступив жи­тель Світязя, утім, перемогу здо­був мешканець Камінь-Ка­ширщини.

Після четвертої вправи біль­шість атлетів «відсіялась», за­лишилося 8 найкращих. Остан­нім видом змагання ста­ла ще одна естафета на воді, в якій силачам потрібно було вине­сти з води на сушу 2 бочки та 1 мішок вагою 100 кг.

В результаті перше місце на змаганнях зі стронгмену по­сів Павло Кордіяка зі Львова, друге – Андрій Бурденюк з Чер­нівців, третє – Олександр Со­ловйов з Києва.

Після оголошення перемож­ців Василь Вірастюк зізнався, що вдруге на озері Світязь: «Пер­ший раз мені запам’ятався Світязь комарами, а другий – шаленою зливою».

Після офіційної частини фа­нати мали можливість сфотог­рафуватися з атлетами і взяти в них автограф.

Мирослава ЦЮП’ЯХ