Головна Спорт В Світязі відбувся відкритий турнір з пляжного волейболу серед жінок та чоловіків

В Світязі відбувся відкритий турнір з пляжного волейболу серед жінок та чоловіків

3155

Щедре сонце, лагідна озерна прохолода, вибухові емоції, палкі вболівальники і нестримна жага перемоги – така атмосфера панувала на пляжі Світязя, коли розпочався відкритий турнір з пляжного волейболу серед жінок і чоловіків. Змагання відбувалися протягом 17-19 серпня. Першого дня на волейбольному полі зма­галися жінки. Серед команд волейболісток місця розподілилися так: І – м. Львів, ІІ – м. Луцьк, ІІІ – с. Згорани, IV – м. Ковель.

18 серпня у боротьбу за звання переможця турніру вступили чоловіки у двох вікових групах: до та після 40 років.

Всього в турнірі взяли участь 24 команди з Волині, Рівненської, Тернопільської та Львівської областей. Призовий фонд змагань становив 5 000 гривень. Запекла боротьба за головний приз увінчалася видовищною фінальною грою між командами чоловіків з міст Луцьк («Версаль») і Тернопіль у неділю, 19 серпня. Вболіва­льники шаленіли: за тернополян приїхала повболівати молода команда волейболістів з Тернопільської спортивної школи. Не відставали від них і волиняни, які голосними вигуками підтримки виборювали перемогу для улюбленої команди. Волейбольні при­страсті, які вирували на майданчику, в обідню пору увінчалися перемогою найсильніших спортсменів.

Під час урочистої церемонії закриття змагань і нагородження переможців до присутніх звернувся ініціатор і спонсор турніру депутат Волинської обласної ради Юрій Гупало:

– Дякую усім, хто долучився до організації турніру на березі Світязя. Впевнено можу сказати, що він вдався: мальовниче озеро, чудовий майданчик для гри, високопрофесійні гравці і палкі вболівальники. Хочу подякувати голові Федерації пляжного волейболу Волині Олександру Шматюку, власнику нічного клубу «Версаль» (м. Луцьк) Олександру Мельнику, представнику гро­мадської організації «Квітка Полісся», депутату Світязької сіль­ської ради Олександру Статкевичу, голові Федерації волейболу Волині Ігорю Рясіку та Андрію Семенюку тощо.

Далі розпочалося найприємніше – вручення кубків і призів пе­ре­можцям і призерам турніру.

В віковій категорії 40 плюс ІІІ місце посіла команда з Луцька: Юрій Гупало та Олександр Мельник, ІІ місце – Олександр Сахарук і Петро Чорниш (смт Стара Вижівка), І місце дісталося Олександру Шма­тю­ку та Анатолію Швораку.

Серед молоді ІІІ місце дісталося команді зі Львова: Євгену Чар­нашу і Ярославу Бойчуку, ІІ – з м. Тернопіль: Андрію Куниць­ко­му і Максиму Руденку, І місце здобула команда «Версаль» з м. Луцьк: Андрій Семенюк і Дмитро Янчук.

Завершився турнір з пляжного волейболу спільним виконанням державного гімну України і фотосесією.

Петро Нестерук, один із спонсорів турніру, заінтригував учас­ни­ків і вболівальників, поділившись приємною новиною:

– Мій гарний друг і колега Юрій Гупало – справжній фанат спорту, зокрема пляжного волейболу. З його ініціативи нинішній турнір незабаром матиме гарне продовження. Тут, на Світязі, він планує провести міжнародні змагання, запросивши до участі команди волейболістів з інших країн. Тому до зустрічі у вересні!

Мирослава ЦЮП’ЯХ