Головна Спорт Відбувся 46-й відкритий чемпіонат Волині зі спортивного орієнтування

Відбувся 46-й відкритий чемпіонат Волині зі спортивного орієнтування

3201

20-22 квітня в с. Машів Любомльського району відбувся 46-й відкритий чемпіонат Волині зі спортивного орієнтування. Близько 230 школярів з різних куточків області вийшли на турнірну дистанцію. Команду нашого району представляли вихованці гуртків «Спортивне орієнтування» та «Спортивний туризм» Шацького БДЮТ (учні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо).

Відразу після урочистостей спортсмени розпочали триденну боротьбу за першість в особисто-командних змаганнях на спринтерських дистанціях, які проходили територією школи та по с. Машів. Цікаві та динамічні дистанції, сплановані організаторами змагань, давали можливість спортсменам проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості. Учасники долали короткі дистанції – близько 1 км – для молодших груп, і понад 2 км – для старших, проте, як оцінювали самі спортсмени, було досить складно орієнтуватися на напіввідкритій місцевості з численними об’єктами. Електронна система відмітки, яка застосовувалась на змаганнях, дозволяла учасникам відразу побачити свій результат та характеристику руху по дистанції, а також рейтинг у групі.

В другий день спортсмени долали довгі дистанції, облаштовані в лісовому масиві на околиці с. Машів. Згідно із програмою чемпіонату в останній день змагань відбувалась двоетапна естафета в лісовому масиві поблизу відпочинкового комплексу «Машівський Бір».
Кращими у своїх вікових групах були: Василина Галух, Анастасія Кот, Марія Саган, Марія Никонюк, Михайло Хацько, Віталій Мазурок, Анастасія Занюк, Іванна Занюк, Тетяна Петрина та Ярослав Куран. Марія Никонюк виконала норматив на третій юнацький розряд з спортивного орієнтування, Михайло Хацько – другий, Анастасія Занюк та Ярослав Куран – третій. Анастасія та Ярослав зайняли друге місце в естафеті, за що були нагороджені дипломами обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, а також медалями.

Всі три дні дітям сприяла і хороша сонячна погода, яка дала можливість не лише змагатись, а й добре відпочити на природі. Під час таких змагань, які щорічно відбуваються на різних територіях, діти мають можливість не лише пізнавати свій край, але й вдосконалювати свою майстерність на новій місцевості.

Наталія НІМЕЦЬ,
керівник гуртків БДЮТ