Головна Спорт Юлія Дударчук з Мельників – срібна призерка чемпіонату світу з фут залу

Юлія Дударчук з Мельників – срібна призерка чемпіонату світу з фут залу

8648

Спортсменка із села Мельники Юлія Дударчук – срібна призерка чемпіонату світу з футзалу та учасниця «Фі­налу чотирьох» чемпіонату Європи з футзалу серед жінок.

З 19 по 26 серпня у столиці Казахстану м. Алмати про­ходив чемпіонат світу серед студентів. Жіноча збірна Укра­їни з футзалу стала срібним призером студент­сько­го мунді­алю. Честь України на цих змаганнях захищала уродженка с. Мельники гравець полтавської ЖФК «ПЗМС» Юлія Дударчук.

На груповому етапі «синьо-жовті» здобули чотири поспіль перемоги: над Польщею (8:2), Канадою (3:2), Росією (2:1) та Ізраїлем (6:2) ставши переможцями групи «А». У півфіналі збірна України здолала Францію 1:1 (після серії пенальті – 3:1), після чого у фіналі поступилася Росії (0:2), ставши срібними призерами чемпіонату світу. Таким чином, жіноча студентська збірна України посіла друге місце.

Великий вклад у перемогу збірної України в Алмати зробила Юлія Дударчук, яка відзначилася забитими гола­ми у грі проти збірних Польщі, дублем проти Росії та за­битим пенальті у півфіналі проти Франції.

У свою чергу з 12 по 15 вересня у м. Черкаси відбу­лися матчі групи третього основного раунду відбору на Чемпіонат Європи-2019 з футзалу серед жінок. У груповій стадії відбіркового раунду ЄВРО-2019 українки, зігравши внічию зі збірною Угорщини (4:4), перегравши збірні ко­манди Білорусі (4:2) та Казахстану (7:0), у групі №3 вибороли перше місце та вийшли до «Фіналу чотирьох». Юлія Дударчук від­зна­чилася у всіх поєдинках відбірко­вого раунду ЄВРО-2019, і саме представниця «ПЗМС» стала авто­ром першого гола жіночої збірної України у рамках чемпіонатів Європи.

Як уже згадувалося, відома в Україні спортсменка наро­ди­лася в селі Мельники. Любов до спор­ту, зокрема до футболу, в неї з самого дитинства. Товаришувала зазвичай з хлопцями, друзями старшого брата. Прак­ти­ч­но весь свій вільний час про­водила на стадіоні, в школі грала у футбол, волейбол, баскетбол, теніс, зай­мала призові місця на змаганнях – спорт став її життям. Талант Юлії першим розгледів шкі­льний вчитель фізкультури Юрій Дудар­чук, який спонукав дівчину до то­го, аби вона пов’язала своє жит­тя з великим спортом. Такої ж думки дотримувався і Воло­ди­мир Кубай, тренер Шацької ДЮСШ з футболу, під керівниц­твом якого Юля займалася спер­шу в секції дівчат, а згодом – хлопців.

Далі в житті дівчини було нав­чання в спортивній  школі- інтер­наті м. Полтава, після чого – бага­то­річна гра за команду «ПЗМС» (Полтава).

Юлія Дударчук – майстер спо­р­­ту України з футзалу, найкращий молодий гравець чемпіонату Укра­їни (2015/2016), чемпіонка Украї­ни з футболу серед жіночих ко­манд (1 ліга) сезону 2014 року, срі­б­на призерка чемпіонату Укра­їни з футзалу 2012-2013, 2010-2011; бронзова призерка чемпіо­на­ту України з футзалу 2015-2016, 2014-2015, 2011-2012; дру­гий бомбар­дир чемпіонату Укра­їни з футзалу (18 м’ячів, сезон 2016-2017), гравець національної збірної України з футзалу, а відтепер ще й срібна призерка чемпіонату світу з футзалу.

Шачани пишаються своєю талановитою землячкою і радіють її успіхам у спорті!

Мирослава ЦЮП’ЯХ