Головна Спорт Юні дзюдоїсти отримали приємні враження від тренувального збору

Юні дзюдоїсти отримали приємні враження від тренувального збору

3293

Міжнародний тренувальний збір з дзюдо, що проходив в період весняних шкільних канікул у ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк, відбувся за підтримки та сприяння голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця та в.о. голови Шацької селищної ради Людмили Цевух. Під час навчально-тренувальних зборів спортсмени покращили свій фізичний та духовний стан.

Дзюдо є найпопулярнішим видом з усіх єдиноборств, яким можуть займатися як хлопчики, так і дівчатка. Під час спілкування тренерів спортивних команд з інших областей України та Білорусі вони зазначили, що головне завдання цього виду боротьби – знерухомити супротивника. Адже дзюдо розвиває гнучкість тіла і силу. Цей вид єдиноборств дає хорошу фізичну підготовку, дитина вчиться концентрувати свою увагу і отримує знання про основні прийоми самозахисту, які можуть застосовуватися і для нападу. Тому дзюдоїсти в звичайному житті перемагають бійців.

Юні спортсмени посилено проводили тренування, поєднуючи їх з відпочинком. Професіоналізм та організаційні здібності колективу місцевого СК «Торнадо» (керівник Роман Самолюк) створили оптимальну атмосферу для занять та дозвілля дітей.

За словами головного тренера, одним із основних завдань спортклубу є створення умов для здобуття вихованцями позашкільної освіти спортивного профілю, набуття ними та вдосконалення рухових умінь і навичок шляхом участі у спортивних змаганнях різного рівня, в тому числі пропагування фізичної культури і спорту серед учнівської молоді.
Шацький СК «Торнадо» має високу перспективу розвитку і підтримку з боку керівництва району, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Шацької селищної ради та батьківського колективу.

Після завершення тренувального збору Василь Голядинець зазначив: «Організація та проведення саме таких тренувальних зборів з дзюдо дають можливість нашим вихованцям вдосконалювати свої навики та майстерність в боротьбі. Цей вид спорту поєднує в собі філософію та самооборону без використання зброї. Приємно, що до нас приїхали спортсмени з різних областей України та сусідньої Республіки Білорусь. Передусім необхідно підтримувати фізкультурно-оздоровчу діяльність різних напрямків. Тим більше, що юні спортсмени, пройшовши ці тренування, отримали відмінну підготовку для участі у всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Спортивна школа, спортивні та оздоровчі клуби, які нині функціонують на території району, повинні стати передовою ланкою у вирішенні поставлених завдань у сфері фізичної культури і спорту як важливого чинника здоров’я та на благо розвитку рідного краю».

В цьогорічному тренувальному зборі з юними спортсменами займались тренери Олександр Юрчук (СК «Оберіг» м. Київ), Олександр Іщук (ФСТ «Колос» м. Луцьк), Олексій Писачук, депутат Шацької районної ради, Роман та Ігор Самолюки (СК «Торнадо»).

Всі учасники отримали приємні враження як від тренувального збору, так і від проведеного відпочинку, побувавши в найкращих місцях нашого краю. Тренерський склад бажає подальших вдалих поєдинків нашим талановитим спортсменам.

Наш кор.