Головна Культура Мистецтво – вираження найглибших думок найпростішим способом

Мистецтво – вираження найглибших думок найпростішим способом

4048

28 травня у фойє актового залу Шацького лісового коледжу Шацьке від­ділення Українського фонду культури презен­тувало виставку члена Національної Спілки художників України Леоніда Хведчука, знаного жи­вописця і графіка (проілюстрував понад 50 книж­кових видань волинських авторів). На відкритті були присутні заступник директора Шацького лісового коледжу ім. В.В.Сулька Андрій Панасюк, голова та заступник Шацького відділення Українського фонду культури На­дія Приймук та Євген Цвид.

Андрій Панасюк у своєму виступі наголосив на важливості таких за­­хо­дів і закликав студентів долучатись до прекрасного, і, пізнаючи нове, зрос­тати духовно. Неабияк приємно, що галерея мистецтв функціонує в стінах навчального закладу і молодь має змогу знайомитись не лише з творами волинських живописців, місцевих майстрів пензя, а й митців з усіх куточків України.

Євген Цвид розповів про особливості написання картин, своєрідність і вишу­каність творів, наголосив на актуальності пізнання творів живопису молоддю, сказав напутнє слово юним студентам.

Надія Приймук акцентувала у виступі на важливості виставки і роз­повіла про життєву дорогу автора: «Леонід Хведчук багато працює і час­то бере участь у виставках. Він учасник Всеукраїнських виставок у Києві, Москві, волинських художників у Львові, Бресті, Замості, учасник художніх плене­рів. Його твори є у художньому відділі Волинського кра­єзнавчого музею, Острозькому, Харківському художніх музеях, у при­ват­них колекціях Холма, Варшави, Лондона, Буенос-Айреса, Луцька, Ко­веля… У червні майстер графіки і живопису відзначатиме свій поважний ювілей – 75-річчя від дня народження».

А ще Надія Приймук подякувала районній владі за сприяння у про­ве­денні таких заходів, адміністрації коледжу за підтримку і допомогу, а сту­дентам за небайдужість до української культури. «Всіх шачан і гостей краю запрошую відвідати виставку Леоніда Хведчука, більше озна­йомитися із мистецтвом. Не будьте байдужими, не лишайтесь осто­ронь культурного життя, не позбавляйте себе можливості духовного розвитку», – сказала вона.

Віта ШЕПЕЛЯ.