Головна Спорт Вісім волинських спортсменів протягом 2021 року отримуватимуть щомісячну стипендію у розмірі 6000...

Вісім волинських спортсменів протягом 2021 року отримуватимуть щомісячну стипендію у розмірі 6000 гривень

1320

В рік проведення Олімпійських ігор спортсменам, які попередньо здобули олімпійські ліцензії для збірної команди України? або виконали олімпійський норматив, додатково призначаються щомісячні стипендії в розмірі 6000 гривень.

Відповідне розпорядження №740 підписав голова облдержадміністрації 10 грудня 2020 року. Цим розпорядженням внесено зміни до Положення про стипендії учасникам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, видатним, молодим та перспективним спортсменам та їх тренерам (розпорядження голови ОДА від 16 лютого 2016 року № 52).

Згідно із документом, якщо спортсмен здобув олімпійську ліцензію для збірної команди України, або виконав олімпійський норматив в рік проведення Олімпійських ігор щомісячна стипендія призначається з наступного місяця після вказаних вище результатів.

Відповідно до змін, вісім волинських спортсменів протягом 2021 року будуть отримувати щомісячну стипендію у розмірі 6000 гривень.

Слід зазначити, що протягом 2019-2020 років здобули олімпійську ліцензію для збірної команди України волиняниМарія Повх та Юрій Вандюк – веслування на байдарках та каное, Яна Беломоіна – велоспорт. Виконали олімпійський норматив Ірина КлимецьІван БанзерукОлена СобчукМарія Сахарук (Філюк)Надія Боровська – легка атлетика.

У 2021 році ряд волинських спортсменів з вільної боротьби, боксу, дзюдо, велоспорту, веслування на байдарках та каное, легкої атлетики та інших видів спорту претендують на здобуття олімпійських ліцензій для збірної команди України та виконання олімпійських нормативів.

Кошти на дані виплати передбачені в проєкті обласного бюджету на 2021 рік, поданого облдержадміністрацією до Волинської обласної ради.