Головна Цікаво Спати по-королівськи сьогодні може кожен

Спати по-королівськи сьогодні може кожен

1237

Для багатьох з нас поїздки до улюбленої бабусі завжди асоціювалися з горою свіжоспечених пиріжків і чашкою молока на сніданок, походами на річку і, звичайно ж, з величезною периною на ліжку, лежачи на якій, відчував себе особливої ​​царського роду. До речі, перини вважалися неодмінним атрибутом хорошого хазяйського будинку, мати які у себе в списку приданого мала кожна дівчина, яка хотіла заміж. В ті часи мало хто замислювався про те, скільки пилу і пір’яних кліщів було в такому “матраці”. Зараз ставлення до постільній білизні повністю змінилося, а на зміну м’яким “пилозбірника”, до того ж зовсім не підтримують хребет, прийшли якісні ортопедичні матраци з пружинними блоками, безпружинні, з ефектом зима-літо, з різноманітними наповнювачами і чохлами, будь-якого кольору.

Відразу слід сказати, що в каталозі https://magdek.com.ua/matrasi/nedorogie-matrasi/ недорогі ортопедичні матраци представлені в двох групах: моделі, що містять пружинний блок, і без пружин. Структура і тієї, і іншого різновиду незалежно від того, чи це матрац з латексним наповнювачем або матрац зима літо, має кілька шарів, головним з яких є основа. Вона сприяє підтримці тіла сплячої людини в позиції, максимально комфортною для збереження положення природних вигинів хребта. У першій групі функції основи виконують пружини, в другій – наповнювач.

У пружинних матрацах можуть встановлюватися три види пружинних блоків: блок Bonnell, блок незалежних пружин і блок пружин, що характеризуються індивідуальної пружністю. Матраци з останнім з перелічених видів є найбільш дорогими. Звичайно, вартість може залежати і від інших особливостей конструкції ортопедичних матраців. Наприклад, варіант з блоком пружин індивідуальної пружності і штучним наповнювачем може коштувати не дорожче, ніж аналогічна модель з пружинним блоком Bonnell. А причина криється в тому, що останній має різні наповнювачі (шерсть / бавовна) з кожного боку і є універсальним для різних температурних режимів, хоча блок Bonnell і поступається за якістю блоку першого матраца.

Основа ортопедичного матраца з двох сторін оточена шарами жорсткого покриття, яке разом з м’яким наповнювачем іменується так званим “пирогом”, завдяки якому виникає ефект повного розслаблення всіх м’язів сплячої людини. Жорсткий наповнювач (кінський волос, повсть, кокосова койра, спанбонд) повністю усуває відчуття пружин і служить збільшувачем жорсткості ортопедичного матраца.

Функції м’яких наповнювачів полягають у створенні почуття комфорту, яке ми відчуваємо, лежачи на ліжку з таким матрацом. Лідером серед м’яких наповнювачів для матраців, що відрізняються недорогий вартістю, є пінополіуретан. До більш дорогим відносяться бавовняне і вовняне волокно, незамінний у виготовленні такого різновиду ортопедичних матраців як моделі з ефектом зима літо. Шерсть йде як м’який наповнювач, завдяки якому зима літо матрац створює відчуття затишку і тепла в зимову пору року. Бавовна ж, навпаки, є матеріалом, який в якості наповнювача забезпечує комфортну прохолоду влітку.

Крім зазначених матеріалів за допомогою своїх чудових якостей завоювали популярність і інші: латекс, в тому числі його синтетична різновид, повсть, струтофайбер, синтепон, периотек, деякі види морських водоростей.

Зовнішньою оболонкою ортопедичного матраца є чохол, матеріал для якого відрізняється міцністю і характеризується здатністю до повітрообміну і влагоіспареніе. До найдешевшим тканин належать синтетичні, дорожчі – сумішеві, наприклад, бавовна з віскозою або поліамід з шовком. Найбільш міцними, якісними тканинами, що мають відмінний естетичний вигляд, є жаккард або трикотаж типу велюр-стрейча.

Для закріплення всіх цих якостей і додання додаткових тканини, що застосовуються в якості чохла для більшості ортопедичних матраців обробляють спеціальним просоченням. Вона сприяє появі у матраца антибактеріальних, вогнестійких, антистатичних, пилозахисні та інших властивостей.