Головна Освіта У Луцьку відбувся масштабний всеукраїнський табір «Військове таборування: Впровадження Української ідентичності»

У Луцьку відбувся масштабний всеукраїнський табір «Військове таборування: Впровадження Української ідентичності»

768

З 23 по 29 липня 2024 року у Луцьку відбувався масштабний всеукраїнський табір «Військове таборування: Впровадження Української ідентичності».

Табір став важливою платформою для об’єднання молоді та надання їй необхідних знань і навичок для захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Під час проведення табору, учасники та учасниці отримали знання з домедичної допомоги та основ поводження зі зброєю; взяли участь у захопливих активностях для розвитку стратегічного мислення в ігровому форматі (лазертаг, страйкбол, пейнтбол); отримали навички з пілотування БПЛА та мінної безпеки; долали смуги перешкод з метою покращення фізичної підготовки; змагалися у стрільбі з пневматичних гвинтівок і страйкбольних приводів, а також у мультимедійному тирі з метою підготовки до різних реальних ситуацій через інтерактивну симуляцію; мали можливість взяти участь у гутірках біля ватри на важливі тематики.

У таборі взяли участь 35 осіб з 9 областей України, серед яких були викладачі, виховники, представники молодіжних центрів, громадських організацій та студенти. Отримані знання і навички не лише підготують їх до захисту нашої держави, а й допоможуть реалізувати подібні ініціативи у своїх регіонах.

Проєкт реалізовано в рамках конкурсу проєктів громадських організацій у сфері утвердження національної і громадянської ідентичності за підтримки Міністерства молоді та спорту України (переможець проєкту – громадська організація «Просто молодь»). Регіональні партнери: Департамент молоді та спорту, комунальний заклад «Луцький міський молодіжний центр»

Щира вдячність також 100 окремій механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України та командирові військової частини А7028, полковнику Руслану Ткачуку та команді інструкторів, за їхню відданість і професіоналізм.

Департамент молоді та спорту