Головна Культура У Луцьку відбувся фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом»

У Луцьку відбувся фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом»

147

Це щорічний проєкт інституції про пізнання різноманітних досвідів і людей через взаємодію, пошук, гру та вільний вибір.

Діти, підлітки та їхні батьки дізналися про численні можливості та спробували щось неочікуване й нове. На Фестивалі можна було дізнатися й навіть спробувати на дотик, як осмислювати й приймати сьогодення, розбиратися в панівних упередженнях та формувати нові підходи, шукати й знаходити рішення, аби захищати свою країну й будувати її майбутнє, де права кожного громадянина захищені правом і конституцією, по-новому спілкуватися між собою та з військовими й ветеранами.

Працівники КП «Центр розвитку туризму» в рамках стендової програми представляли Музейний простір «Окольний замок». Відвідувачі фестивалю мали можливість зробити фото біля реконструкції лицаря в обладунках, ознайомитися з аудіогідом та мобільним додатком присвяченим Окольному замку. На стенді про Окольний замок було представлено друковану продукцію про міжнародний проєкт «Нове життя Старого Міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна»,

Програми транскордонного співробітництва ПБУ 2014-2020. Також на заході співробітники музею поспілкувалися з колегами та обмінялися досвідом у проведенні заходів, майстер-класів. Цікавим досвідом було дізнатися як колеги з різних музеїв осучаснюють свої експозиції за допомогою новітніх технологій. Приємно, що навіть у такі складні для нашої країни часи відбуваються подібні заходи, де музейні працівники можуть обмінятися досвідом та презентувати діяльність міста Луцька в підтримці музейної справи України.

 КП «Центр розвитку туризму»