Головна Духовне Священник з Луцька презентував в історичному музеї свої картини, які можна придбати,...

Священник з Луцька презентував в історичному музеї свої картини, які можна придбати, аби допомогти ЗСУ

156

У Володимирському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки Олександра Левчука «Новий образ України». Її автор – священник Православної Церкви України Олександр Левчук з Луцька.

Виставка складається з кількох частин: «Українські ангели» – на ній зображені люди, які у умовах війни рятують інших людей і допомагають у скрутних ситуаціях – пожежники, медики, військові і навіть пересічні громадяни; друга частина виставки – «Новий образ України» – це традиційні ікони Ісуса Христа, Богородиці, а також сюжети, які актуальні в наш час – війна з ворогом, дух любові до Батьківщини. Цікавими є канонічні святі православ’я, які вирізьблені з дерева.
Під час презентації в історичному музеї отець Олександр розповів про себе та боротьбу, яку вів за українське православ’я, а також прочитав власні вірші. Життєвий шлях духівника та художника насичений багатьма подіями: навчався різьбі по дереву у Ковельському професійно-технічному училищі, після навчання у Волинській духовній семінарії в Луцьку здобув сан священника, служив у Троїцькому соборі.
Протягом15 років служив настоятелем у храмах Київського патріархату на Дніпропетровщині, навчав людей віри у Бога та любові до України. У Бердянському педагогічному університеті здобув фах учителя історії, працював у школі села Велико-Михайлівка керівником гуртка різьби по дереву, навчав дітей творити прекрасне та любити Україну. Був духівником у Гуляйпільському підрозділі низового козацтва.
На захід з нагоди відкриття виставки «Новий образ України» в історичний музей  прийшли жителі нашого міста, зокрема студенти фахового педколеджу, які навчаються на реставраторів ікон, разом з викладачем Лесею Мартинюк.
З вітальним словом до шанованого гостя звернулася начальниця відділу культури і мистецтва міськвиконкому Олена Омелюх, а також священик Собору Різдва Христового отець Ігор Бігун, який вже тривалий час несе капеланське служіння на сході України.
Гарним доповненням урочистого відкриття виставки став виступ Тетяни Пасієвич – талановитої писанкарки, лауреата обласної премії імені Модеста Левицького, яка також нагороджена орденом княгині Ольги. Тетяна Олександрівна виконала твір «Аве Марія». Вірною помічницею отця Олександра є його дружина – матінка Світлана, яка зазначила, що творіння ікон для її чоловіка є великою духовною працею.
Виставка діятиме в історичному музеї до кінця листопада. Ці роботи можна придбати, тим самим підтримати митця й ЗСУ, адже частину коштів отець Олександр жертвує на армію. Тож запрошуємо шанувальників мистецтва і духовності завітати до музею, щоб оглянути ці чудові роботи.