Головна Культура Благодійний хоровий концерт “Поезія. Духовність. Україна” відбувся у Луцькому кафедральному костелі

Благодійний хоровий концерт “Поезія. Духовність. Україна” відбувся у Луцькому кафедральному костелі

98

Мистецький захід об’єднав талант, чуттєвість та глибину української культури в стінах однієї з найкрасивіших архітектурних пам’яток Луцька.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк, яка відкрила захід, підкреслила важливість таких ініціатив для підтримки української культури, мистецтва та духовності, особливо в нинішній складний час. “Духовність, любов до мистецтва – це ті наріжні камені, які є фундаментом для кожного українця у збереження своєї нації. Віра у майбутнє, надія, благодійність, підтримка тих, хто найбільше потребує — це те, що важливо для кожного з нас, те, що допомагає нам триматися. Сьогодні ми раді вітати у нашому місті колективи, які мають світове визнання та роблять усе, аби популяризувати нашу славну Україну. Вони також роблять свій вклад у нашу перемогу, адже організовують благодійні концерти, відвідуючи різноманітні куточки України та світу”, — зазначила вона.

Подарували слухачам свою творчість та неймовірне звучання лауреати міжнародних конкурсів – хорова капела хлопчиків “Дзвіночок” та дівочий хор “Вогник”. Їх виконання сучасної української та європейської духовної музики зворушило серця слухачів, створивши атмосферу піднесення та єдності.

Програма концерту вражала різноманіттям. Зокрема, були представлені прем’єри хорових творів на вірші таких видатних українських поетів як: Ліна Костенко, Павло Тичина та Михайло Стельмах. Також у виконанні молодих талантів звучали авторські обробки народних пісень, які підкреслювали багатство української музичної спадщини.

Благодійний концерт став справжнім святом для всіх, хто прагне вірити в краще майбутнє та цінує глибокі культурні традиції України.

 

 

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 777937, 724727)