Головна Наради, сесії Міський голова Ковеля Ігор Чайка провів нараду щодо посилення співпраці представників органів...

Міський голова Ковеля Ігор Чайка провів нараду щодо посилення співпраці представників органів місцевого самоврядування з ветеранами

134

Міський голова Ігор Чайка та його заступниця Наталія Маленицька провели робочу нараду з керівниками структурних підрозділів з питань, що стосуються потреб ветеранів війни та їх підтримки.

Ігор Леонтійович представив свого радника на громадських засадах Андрія Шимка, який підсилить цей напрямок роботи.

Андрій з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт, він – учасник бойових дій, тримав оборону Ніжина. Нині, за станом здоров’я, звільнений у запас.

“Наше завдання сьогодні – оперативно реагувати на потреби ветеранів. Переконаний, що людина, яка сама пройшла дорогами війни, найліпше розуміє своїх побратимів і орієнтується у їх потребах ”, – зазначив мер.

Наголошувалось, що стратегічною метою для міської влади є об’єднання спільних зусиль задля формування єдиної скоординованої ветеранської політики. Під час зустрічі аналізували поточну ситуацію у сферах охорони здоров’я, спорту, культури, соціального захисту. Визначили напрямки, які потребують вдосконалення та шляхи розв’язання проблем.

Також керівники структурних підрозділів, які працюють з цією категорією людей, розповіли, що уже вдалось зробити, поділились планами та напрацюваннями.

Зокрема, одним із пріоритетних завдань залишається психологічна підтримка та відновлення фізичного здоров’я. Бійці, які повертаються із фронту, потребують довготривалої реабілітації, аби інтегруватись у цивільне життя.

Важливо також, щоб захисники знали, що у Ковельському МТМО учасники АТО, ветерани війни, військовослужбовці ЗСУ, які знаходяться на стаціонарному лікуванні та військовослужбовці — жителі нашої громади, які лікуються амбулаторно, мають змогу безкоштовно пройти МРТ.

У Транскордонному центрі діалогу культур планують облаштувати осередок спорту для захисників. Нині ж на базі ДЮСШ імені Євгена Кондратовича військові безкоштовно можуть відвідувати заняття з плавання, в планах — створити оздоровчу групу, де захисники будуть займатись реабілітацією із фахових спеціалістом.

Йшлося й про забезпечення житлом ветеранів війни та сімей загиблих Героїв. У Ковельській громаді розробляють Порядок, який регулюватиме право на отримання житла учасникам бойових дій, членів родин загиблих (померлих) захисників України, зниклих безвісти військовослужбовців.

Під час зустрічі порушили чимало питань, що стосуються співпраці між представниками усіх сфер життєдіяльності громади та ветеранами.