Головна Політика Представники ООН вивчали у Володимирі умови проживання ВПО

Представники ООН вивчали у Володимирі умови проживання ВПО

276

24 жовтня у Володимирі працювали фахівці Управління верховного комісара ООН у справах біженців, які відвідали місця, де нині проживають внутрішньо переміщені особи та спільно з БФ «Рокада» вивчили їхні актуальні потреби.

Делегація у складі старшого спеціаліста по відновленню та інтеграції УВКБ ООН Стівена Кетлінга, фахівчині Львівського офісу УВКБ ООН Альони Доненко, спеціалістки кластеру СССМ УВКБ ООН Галини Барщівської та менеджерки з психосоціальної підтримки БО «БФ”Рокада”» Волинь Ольги Голіциної-Чазової відвідала місця тимчасового проживання ВПО  у гуртожитках педагогічного фахового коледжу та центру професійної освіти.

Під час огляду прихистків вивчалась їхня спроможність до прийому нових хвиль евакуацій в регіон. Відтак, було здійснено моніторинг, а також уточнено потреби гуртожитку педагогічного коледжу, зокрема щодо ремонту даху, який дозволив би забезпечити гідні умови проживання додатково ще близько 60 переселенців.

Завітала делегація і до Володимирської міської ради, де разом із міським головою Ігорем Пальонкою та директоркою центру соціальних служб Вікторією Юхимюк обговорили соціальні сервіси та послуги, які доступні в громаді для переселенців, а також напрямки підтримки, яку надають ВПО.

Візит представників УВКБ ООН також був пов’язаний із стратегічним плануванням роботи міжнародних інституцій в напрямку підтримки громад Західного регіону у 2025 році та гуманітарного реагування в умовах значного посилення вимушеного переміщення українців.