Головна Культура Делегація Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена з робочою поїздкою...

Делегація Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена з робочою поїздкою відвідала Республіку Польща

1073

Делегація Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена у складі директора школи Ольги Чуріної та заступника директора Олени Богдан-Опейди побувала у м. Санок (Республіка Польща) на запрошення дирекції музичної школи І, ІІ ст. імені Ванди Косакової.

Під час робочої зустрічі обговорено питання щодо співпраці мистецьких шкіл. Йшлося, зокрема, про реалізацію спільних проєктів та обмін педагогічним досвідом. Результатом зустрічі стала підписана Угода про співпрацю.

В рамках візиту відбулася також зустріч із заступником бургомістра та секретарем магістрату м. Санок, під час якої обговорили питання проведення цьогоріч на базі музичної школи імені Ванди Косакової в Саноку ІІІ Міжнародного конкурсу піаністів «Шопенівська весна», що у попередні роки двічі проводився у Луцьку.

 

На завершення візиту вокально-інструментальне тріо «Лелія» КМЦ «Красне» у складі Ольги Чуріної, Олени Богдан-Опейди та Лесі Старенкової для мешканців громади Саноку провели лекцію-концерт «Українська культура на перетині століть». Під час заходу, що відбувся під патронатом бургомістра м. Санок Томаша Матюшевського, презентували український національний інструмент бандуру, розповіли про величезну культурну спадщину українського народу.

 

Департамент культури