Головна Культура До Дня Незалежності у Луцьку презентували дві виставки за участю дітей-переселенців

До Дня Незалежності у Луцьку презентували дві виставки за участю дітей-переселенців

1216

З нагоди головних державних свят – Дня Державного прапора та Дня Незалежності – в арт-галереї “Луцьк” відкрилася виставка робіт учнів Луцької художньої школи та учасників арт-терапевтичного центру, що діє при цьому мистецькому закладі. Виставка має назву “Про УКРАЇНУ. ГРАФІКА».

Крім робіт учнів художньої школи, на ній експонуються малюнки дітей-переселенців, які впродовж певного періоду відвідували художню школу та арт-терапевтичний центр.

 

В експозиції представлені графічні роботи про історію Луцька, лінорити, аплікативні роботи “Пташиний світ”, інсталяція “Пташині ритми”. Прикметно, що разом з дітьми-переселенцями, до організації виставки долучилися їхні батьки. Це, зокрема, харків’янин Степан Карпусь, котрий з родиною мешкає у Луцьку, починаючи з березня. Роботи його синів Власа та Тимофія Карпусів також можна побачити у арт-галереї.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відкриваючи виставку, директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів привітала юних митців та наголосила, що тема експозиції продиктована передусім глибокою вірою дітей у світле майбутнє нашої держави, яка вистоїть, відбудується і займе достойне місце серед провідних країн Європи.

 
 
 
 
 
 

Ще однією мистецькою подією з нагоди Дня Незалежності стала презентація у Палаці культури міста Луцька медіапроєкту “ПереЖити”. Його автор – фотограф Олександр Дурманенко – підготував серію портретів дітей із родин вимушених переселенців, котрі займаються в арттерапевтичному центрі Палацу культури. За словами автора, задум полягав у тому, щоб відібрати найбільш промовисті історії дітей-біженців і передати їхні емоції за посередництвом фотографії. “В кожній світлині — історія життя дитини, її переживання, пов’язані з втечею із рідного міста до нашого Луцька”, – розповів Олександр Дурманенко, додавши, що, крім фотографій, за участю дітей-переселенців знято відеоролик.