Головна Культура Ковельcькі союзянки відвідали Лесину світлицю у Луцьку

Ковельcькі союзянки відвідали Лесину світлицю у Луцьку

1595

Ковельcькі союзянки відвідали Лесину світлицю у Луцьку

Представники управління культури, молоді та спорту разом з ГО «Союз Українок» побували у Луцьку та оглянули в мистецькому салоні «Лесина Світлиця» фотовиставку «Цвіт Косачів-Драгоманових», присвячену 150-й річниці від дня народження Лесі Українки,

Авторка цього проєкту Тетяна Ціхоцька — людина, закохана в творчий спадок родини Косачів. Вона провела надзвичайно цікавий екскурс. Розповіла про долю кожної жінки роду, починаючи від бабусі та хрещеної Лесі Українки Єлизавети Драгоманової. Кожна з них унікальна і талановита, справжні берегині незрівняної Лесиної спадщини. Завдяки їхній безмежній та жертовній любові до України, ми зараз маємо інформацію «з перших вуст» про талановиту землячку, про її долю. Матеріали вони змогли зібрати та донести їх до сьогодення.

На завершення пані Тетяна торкнула душ відвідувачок чарівним виконанням веснянки на вірш Лесі Українки, написаної для сестри Олесі. Почастувала трав‘яним чаєм з кексом за рецептом родини Косачів.
Атмосфера світлиці дуже затишна та приємна. Як зазначила союзянка Лідія Савлук: «Неймовірні фото! Видно дрібні деталі елементів одягу (збірки тканини, аплікації, намисто, орнаменти чокерів та вишивок). Мимоволі ловиш себе на думці, що вони були законодавцями моди. Вони відкривали світу красу та велич свого народу. Знаючи їхні життєві історі, то погляд очей зі світлин, відкриває душі членів цієї непересічної сім‘ї аристократів духу».

Завітайте до Лесиної світлиці, ви точно не пошкодуєте!

Управління культури, молоді та спорту

Ковельcькі союзянки відвідали Лесину світлицю у Луцьку

 

Ковельcькі союзянки відвідали Лесину світлицю у Луцьку

Джерело