Головна Культура Представники Луцької громади взяли участь у фестивалі фольклору «46-й Курпьовський медозбір»

Представники Луцької громади взяли участь у фестивалі фольклору «46-й Курпьовський медозбір»

941

На запрошення Центру Курпьовської культури ім. кс. Владислава Скерковського в місті Мишинець (Польща), творча делегація Луцької громади побувала на фестивалі фольклору «46-й Курпьовський медозбір».

Упродовж двох днів на фестивальних майданчиках національну культуру України презентували колективи Палацу культури міста Луцька: народний аматорський ансамбль народного танцю «Волинянка» (керівник заслужений працівник культури України Олег Козачук) і народний аматорський оркестр народних інструментів «Волинянка» (керівник заслужений діяч мистецтв України Віталій Охманюк), а також спортивний клуб козацького бойового мистецтва «Герць» (керівник Роман Ковальчук).

 

Майстри народного мистецтва Валентина Якимович та Наталія Бугай представили власні роботи на фестивальних виставках та проводили майстер-класи для усіх охочих.

 

Волинські меди та іншу продукцію бджільництва презентували медовари Марія та Антон Шотік.

В.о. директора Палацу культури м.Луцька Тетяна Ліпич, яка очолювала делегацію, під час церемонії закриття фестивалю подякувала польським колегам за запрошення, висловила сподівання на поглиблення співпраці та реалізацію спільних мистецьких проєктів задля взаємообміну і взаємозбагачення культур.

 

Поїздка відбувалася за організаційної та фінансової підтримки департаменту культури Луцької міської ради.

 
 
 

 

Департамент культури