Головна Культура З днем народження, музична школо!

З днем народження, музична школо!

8722

Нинішній рік для Шацької дитячої музичної школи виявився не лише плідним на успіхи її талановитих вихованців, а й знаменним на поважну дату – 30-ліття з дня народження.
Саме стільки років тому в селищі з’явилася альма-матер для усіх шанувальників музичного мистецтва – розпочала свою роботу Шацька дитяча музична школа. Три десятиліття цей заклад долучав своїх вихованців до світу музики, ставши важливим культурним осередком, центром музичного просвітництва, виховання і навчання обдарованих дітей та молоді. Тож 9 грудня у залі Шацького лісового коледжу відбулося святкування ювілею закладу, де свідченням любові та поваги був повен зал вихованців, батьків та багатьох шанувальників музики. Протягом трьох десятків років діяльності музичної школи її вихованці ставали призерами конкурсів різних рівнів, з її стін виходила нова когорта молодих музикантів.
Розпочався захід потужним виконанням хором школи «Молитви» В.Крищенка (соліст Максим Веремчук). Пісня у виконанні хору старшокласників «Стежина в дитинство» (клас Ольги Цюпяшук) нагадала про найкращі роки у житті кожної людини, про навчання у стінах закладу, де почувався найбільш щасливим та радісним.

Теплими словами ведучі заходу згадували фундатора музичної школи, на чиї плечі також лягла місія формування колективу – Юрія Корнілова. Неоціненний внесок у розвиток та подальше становлення закладу внесли перші викладачі Ольга Баран, Петро  Герман, Валентина  Ханзерук, Микола  Регещук, Василь  Кусько, Ганна Бебко, Ольга Козачук. Теперішній директор закладу Ольга Цюпяшук не лише з теплотою згадувала про колег, а й щирі слова вдячності адресувала тим, хто протягом багатьох років допомагав музичній школі у її розвитку, викладачам, котрі вірили в сили та таланти своїх вихованців, докладаючи максимум зусиль для розкриття їхнього творчого потенціалу. Подякувала вона і вихованцям – талановитим, обдарованим, з особливим терпінням та наполегливістю дітям, а також їхнім батькам, які повірили і у своїх дітей, і у їхніх наставників.

Вітали з ювілеєм викладачів та вихованців музичної школи голова Шацької районної ради Сергій Карпук, заступник голови Шацької РДА Сергій Кужель, начальник відділу культури Оксана Юхимук. За сумлінну працю грамоти районної ради отримали викладач школи Олена Мосійчук, а також учень 3 класу музичної школи Павло Галазюк, грамоти Шацької РДА – викладач Олеся Матяшук та учениця 5 класу музичної школи Анастасія Рибін. А подяку від Волинського обласного методичного центру культури було оголошено колективу Шацької дитячої музичної школи.

Не обійшлося це свято і без священицького благословення: настоятель Свято-Миколаївської церкви с. Пульмо отець Олександр Черевко, вітаючи усіх з ювілеєм та бажаючи подальшого процвітання закладу, з благословення протоієрея Шацького благочиння отця Миколи Вихора подарував колективу музичної школи ікону Богородиці «Достойно єсть».

Постійно підтримує дитячу музичну школу й Шацька селищна рада. Цього разу для потреб школи, вітаючи усіх зі святом від імені депутатського корпусу та виконавчого апарату ради, Сергій Віннічук презентував такий необхідний для потреб музикантів інструмент – цифрове піаніно. Його звучання глядачі та вихованці музичної школи змогли оцінити безпосередньо на концерті, адже у виконанні талановитого випускника школи Василя Цюпяшука, котрий тепер продовжує навчання у Київській музичній академії  ім. Чайковського, прозвучав «Експромт» Ф.Шуберта. Музичними дарунками вітали з ювілеєм рідну школу ще двоє її талановитих випускників, неодноразові переможці районних та обласних конкурсів, котрі також продовжують навчатися у вищих музичних закладах – Владислав Стрункін (музичною композицією «Київський вальс» П.Майбороди) та Світлана Постернак (попурі на теми українських пісень). Найщиріші вітання лунали й від директорів музичних шкіл міста Любомль, селищ Голоби та Люблинець.

А зі сцени вихованці та викладачі школи презентували глядачам, демонструючи жанрове розмаїття, свої найкращі музичні номери, що дивували майстерністю виконання, свідчили про високий рівень виконавської майстерності юних вихованців та високий професійний рівень викладачів. Серед них – класичним співом вражала колишня учениця, а тепер – викладач школи Інна Шаповалова. Музична композиція «Добрий день, матусю Україно» звучала у виконанні ансамблю бандуристів (клас викладача Любові Величко), в’язанка колядок – у виконанні юних сопілкарів (викладач Юлія Мандзіроха). Старанно виконували музичні твори тріо скрипалів та  ансамбль скрипалів (клас викладача Олени Мосійчук), Анастасія Рибін (баян, викладач Оксана Демедюк), ансамбль баяністів (викладач Оксана Демедюк). Викликав хвилю приємних емоцій хор учнів молодших класів з піснею «Незнайко» (клас Ольги Цюпяшук). «Пісню щастя» виконала дзвінкоголоса Світлана Чернякова, лауреат обласного вокального конкурсу (викладач Вікторія Ягодинець), вразив глядачів професійністю виконання інструментальний ансамбль викладачів школи («Інтермецо»), та жіночий вокальний ансамбль (пісня «Волошкові очі»). Потужними дитячими голосами на завершення святкування зазвучав зведений хор музичної школи.

Тож ще раз вітаємо музичну школу з ювілеєм і бажаємо творчих досягнень, натхнення, наполегливості, талановитих учнів, котрі прославлятимуть рідний заклад на теренах не лише області, а й України.

Віта ШЕПЕЛЯ.