Головна Культура Шевченкове слово в віках не старіє

Шевченкове слово в віках не старіє

3006

21 листопада в Пульмівській бібліотеці було проведено літературне свято «Шевченкове слово в віках не старіє», присвячене вшануванню 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, українського письменника, художника, поета, громадського діяча.

Свято було розпочато з вірша під музичний супровід «Думи мої думи мої…». Ведучі вечора Наталія Куран та Ілона Кушнір розповіли про поета, який був живою піснею, журбою і плачем водночас, про усе його життя, яке було важким і жорстоким, та він не падав духом, бо зміцнювався піснею, словом та безмежною любов’ю до України. Марія Пух та Аня Кот декламували фрагменти з його поетичих творів: «Заросли шляхи тернями…», «Лічу в неволі дні і ночі…», «І мертвим, і живим…», «Доля». Звучали також фрагменти пісень «Бандуристе, орле сизий…», «Реве та стогне Дніпр широкий…», «По діброві вітер виє…» та інші.

Учасники та запрошені отримали масу задоволення,  а ще оглянули експонати тематичної полиці під назвою «Шевченко в моєму серці». Велике дякую всім тим, хто знайшов час завітати на наше свято, підтримував та допомагав у його проведенні. Сподіваюсь, що і надалі будете активними відвідувачами наших бібліотечних заходів.

Живи, поете, в бронзі і в граніті, живи, поете, в пам’яті людській, живи в піснях, живи у «Заповіті» і в слові праведнім, і славі віковій (Л.Дмитренко) – такими словами завершила святкову зустріч бібліотекар Наталія Кушнір, яка люб’язна надала цю інформацію для газети.