Головна Культура Цифрова освіта у бібліотеках Луцької громади

Цифрова освіта у бібліотеках Луцької громади

1719

Запрошуємо мешканців громади у бібліотеки, де можна безоплатно набути або удосконалити цифрові навички. Такі послуги упродовж 2023 року отримали більше 4 тис. відвідувачів.

12 бібліотек-філій комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» діють як хаби цифрової освіти. Тренери з числа бібліотечних працівників, котрі пройшли відповідні курси та постійно підвищують кваліфікаційний рівень, проводять тренінги, індивідуальні та групові заняття з користування платформою «Дія», різними електронними сервісами, навчають захисту персональних даних, безпечної поведінки в мережі Інтернет тощо.

У центральній бібліотеці для дорослих продовжує роботу проєкт «Ваша цифрова бібліотека», створений з метою допомоги мешканцям, зокрема, людям поважного віку, адаптуватися до сучасних умов цифровізації, набути нових знань та навичок у пошуку інформації в інтернеті, навчитися користуватися електронними засобами комунікації, соціальними мережами, послугами онлайн-банкінгу, іншими електронними порталами.

Школа цифрової грамотності «БЕЗМЕЖ» успішно працює у центральній бібліотеці для дітей. На заняттях відвідувачі навчаються спілкуванню у віртуальному світі, набувають впевненості у роботі з комп’ютером чи смартфоном, удосконалюють навики користування електронними сервісами.

Цього року передбачено розширення мережі цифрових хабів у бібліотеках громади, зокрема, створення їх на базі сільських бібліотек для забезпечення доступною цифровою освітою якнайбільшого числа мешканців громади.

Департамент культури