Головна Культура У Луцьку відкрилася виставка дидактичних і методичних матеріалів “Творчі сходинки педагогів Луцької...

У Луцьку відкрилася виставка дидактичних і методичних матеріалів “Творчі сходинки педагогів Луцької міської територіальної громади”

574

У Палаці учнівської молоді розпочала роботу ХХVІІІ  виставка дидактичних і методичних матеріалів “Творчі сходинки педагогів Луцької міської територіальної громади”.

Цей захід відбувається щорічно, і є одним з найважливіших в житті освітянської спільноти. Цьогорічна виставка –28-ма за рахунком. За словами її організаторів, вона стала свідченням того, що попри непростий час і пов’язані з ним складнощі в роботі, педагоги громади не тільки не припинили підвищувати свою кваліфікацію, займатися саморозвитком, а й представили неочікувано велику кількість професійних публікацій.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Сьогоднішня подія вкотре доводить, що професія педагога – це не просто прийти в освітній заклад і провести урок чи виховну бесіду з дітьми. Це величезна робота, яка включає в себе не тільки знання матеріалу, а й багато праці над собою, над своєю педагогічною майстерністю, над тим, щоб іти в ногу з часом, – звернулася до присутніх на урочистому відкритті заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. – І хоча рік був непростий, педагоги нашої громади взяли на себе сміливість і представили свої роботи для колег. Я вам за це дякую і бажаю подальших професійних здобутків, а нам усім – близької перемоги і миру”.

 
 

Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар наголосив, що написання фахових публікацій є одним із найефективніших способів професійного росту педагога. З цієї точки зору виставка слугує успішним майданчиком для випробовування професійних можливостей  вчителів, як молодих, так і досвідчених, адже тут демонструється найкращим інноваційні ідеї. ”Приємно, що досягненнями педагогів постійно цікавиться міська влада, сприяючи поширенню  і  втіленню освітніх ініціатив”, – наголосив Віталій Бондар.

 
 

На виставці представлено 415 робіт, написаних 552 педагогами. Працівники закладів освіти громади запропонували напрацювання у вигляді методичних рекомендацій, розробок, практикумів, дидактичних матеріалів, збірок. Роботи презентовано у 16 номінаціях, серед яких освіта для дітей з особливими потребами, суспільні дисципліни, природнича трудова та фізична освіта, іноземні мови, виховна та правовиховна робота та інші. Особливістю цьогорічної виставки є публікації на тему психологічного здоров’я і стресостійкості.

Керівники та працівники навчальних закладів громади у своїх виступах підкреслили, що напрацювання колег, представлені на виставці, розкривають актуальні професійні питання, викликають у них непідробний інтерес, а відтак будуть використовуватися у щоденній практичній роботі.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 777937, 724727)