Головна Культура У Луцьку відкрилася виставка поліграфічних копій гравюр, присвячених життю і творчості Тараса...

У Луцьку відкрилася виставка поліграфічних копій гравюр, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка

864

З нагоди 32-річниці Незалежності в артгалереї Луцьк стартувала виставка “Поетична інспірація”, створена із фондів бібліотеки Луцької художньої школи. В експозиції представлені 15 естампів – поліграфічних копій творів графічного мистецтва, що увійшли до альбому “Подвиги Шевченківського життя”.

 
 
 
 

Цей альбом було видано 1964 року з нагоди 150-ліття від дня народження Кобзаря книжковою друкарнею “Жовтень” тиражем усього 100 екземплярів. Один примірник рідкісного зібрання зберігався у Луцькій художній школі. Сьогодні, 21 серпня, частину естампів представлено для показу мешканцям громади.

“Роботи з цього альбому більше ніде не друкувалися. Я підозрюю, що вони взагалі осіли десь у приватних колекціях. Те, що один екземпляр зберігався в архіві нашої школи, – справжня удача. Тому ми вирішили до Дня незалежності показати ці роботи мешканцям громади”, – розповіла директор Луцької художньої школи Віра Конська.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

На виставці експонуються поліграфічні копії творів художників-графіків Федора Глущука, Сергія Гришина, Олександра Данченка, Анатолія Навроцького, Георгія Зубковського. Це роботи у жанрах портрету та пейзажу, а також ілюстрації до творів Тараса Шевченка. Як і належить, естампи мають авторський підпис і дату, проставлену внизу твору.

Усіх, кого цікавить творчість Шевченка, запрошуємо відвідати виставку в артгалереї “Луцьк”. Вона триватиме місяць.

 

 

Управління інформаційної роботи міської ради

(77904, 777946, 724727, 720665)