Головна Культура У Палаці культури Луцька стартував перший тритуровий фестиваль дитячої творчості «Луцьк –...

У Палаці культури Луцька стартував перший тритуровий фестиваль дитячої творчості «Луцьк – територія талантів»

612

У Палаці культури міста Луцька урочисто розпочався перший тритуровий фестиваль дитячої творчості “Луцьк – територія талантів”, присвячений пошуку у Луцькій громаді нових талановитих виконавців та колективів.

Фестиваль проходить під патронатом Луцького міського голови Ігоря Поліщука. Організатори заходу – департамент культури Луцької міської ради та Палац культури міста Луцька.

Захід триватиме все літо і закінчиться у вересні гала-концертом та церемонією нагородження переможців. Виступи конкурсантів оцінюватиме авторитетне журі у складі найвідоміших у Луцьку співаків, акторів та хореографів.

Фестиваль буде проходити у три тури. Під час першого, відбіркового, туру експерти і тренери здійснять рейтинговий відбір трьох учасників у кожній віковій категорії та номінації.

Другий тур проходитиме у липні-серпні у формі майстер-класів та тренінгів для переможців першого туру. Результатом його проведення має стати творчий проєкт, створений дітьми під керівництвом тренерів.

Третій, фінальний, тур фестивалю заплановано на вересень. Під час гала-концерту учасники другого туру презентують свою творчу роботу та отримають заслужені нагороди.

Сьогодні, 18 червня, на першому відбірковому турі фестивалю побувала заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вітаючи присутніх із початком фестивалю, вона підкреслила, що для дітей це чудова можливість заявити про себе, потрапити на заняття до відомих артистів і з користю провести літо.

“Дякую поважному зірковому журі за згоду взяти участь у фестивалі. Ваша творчість достойно поцінована мешканцями громади. І тепер ви зголосилися ціле літо працювати з дітьми, які переможуть у відбірковому турі, навчати їх своїм мистецьким секретам. Це дуже важливо. Адже діти – наше майбутнє. Це ті, заради кого Збройні сили відстоюють наші кордони, воюють, щоб забезпечити мирне життя в нашій чудовій країні”, – сказала заступник міського голови.

Під час фестивалю діти віком від 6 до 15 років виступатимуть у номінаціях «вокал», «хореографія», «розмовний жанр», «фольклорний жанр».

Усім учасникам мистецького змагання Ірина Чебелюк побажала натхнення і творчих успіхів.

Управління інформаційної роботи міської ради

(777904, 777946, 724727, 777937)