Головна Культура У Луцьку відкрили виставку, присвячену Папі Івану Павлу Другому

У Луцьку відкрили виставку, присвячену Папі Івану Павлу Другому

1813

Вчора, 6 жовтня 2020 року, відбулося представлення виставки, присвяченої  100-річчю з дня народження Івана Павла ІІ.  У кафедральному костелі святих Петра і Павла продемонстрували фото та етапи життя 264-го голови Католицької церкви.

Захід відвідали заступник голови облдержаміністрації Анатолій Костик, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, виконувач обов’язків голови Луцької міської ради Григорій Пустовіт  та представники духовенства.

Перед оглядом виставки звучало привітання гостей заходу та спільна молитва в честь пам’яті святого Івана Павла ІІ.

«100 років тому народилася людина, яка без перебільшення змінила хід історії сучасного світу – святий Папа Іван Павло ІІ. В своєму житті Папа відкидав страх, він володів надзвичайною мужністю бути собою і своїм прикладом нас навчив відважно свідчити про правду – хоч би якою незручною вона була. Молімося сьогодні до Бога за посередництвом святого Папи Івана Павла ІІ. Віддаймо йому всі наші проблеми і турботи. Нехай провадить нас цією нелегкою дорогою до правди, до Бога і до святості!» – у привітанні сказав заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик.

Нагадаємо, Іван Павло II — перший в історії Папа – слов’янин, а також перший Папа – неіталієць з часів голландця Адріана VI, що служив з 1522 по 1523 роки. Один з наймолодших понтифіків в історії. Поет і поліглот, також актор, драматург і педагог. Філософ історії, феноменолог, містик й представник християнського персоналізму.

У 2001 році Папа Римський Іван Павло II з офіційним візитом відвідав Україну. Також у рамках візиту він відслужив у Києві та Львові чотири служби, на яких були присутні понад 1,6 млн прочан.  Слід зазначити, що проповіді були виголошені українською мовою. Окрім того перед від’їздом, Іван Павло II подякував Україні за те, що боронила Європу своєю невтомною героїчною боротьбою проти загарбницьких орд.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації