Головна Культура За досвідом до польських колег: музейники з Володимира побували у Грубешові

За досвідом до польських колег: музейники з Володимира побували у Грубешові

554

21 серпня делегація з Володимирської міської ради та історичного музею ім. О. Дверницького здійснила робочу поїздку до партнерської гміни Грубешів, що у Республіці Польща.

У межах візиту директор Володимирського історичного музею ім. О. Дверницького Володимир Стемковський, наукові співробітниці музею Ганна Доскоч, Олена Черенюк та головний спеціаліст відділу міжнародної діяльності та туризму Анна Кравчук зустрілись з війтом гміни Грубешів Томашем Зайонцем, інспектором з інформації та промоції гміни Пьотром Тарасюком та директором музею о. Станіслава Сташиця в Грубешові Бартоломеєм Бартецькі.
У музеї ім. О. Станіслава Сташиця польські колеги поділились досвідом своєї роботи та обговорили діяльність музеїв. Також відвідали розкопки поховань готів, де мали нагоду познайомитися з дослідниками та дізнатися більше про археологічні відкриття.
Особливе враження на володимирську делегацію справив музей-скансен у селі Масломенч, де наразі будується новий музейний комплекс, присвячений історії готських поселень.