Головна Культура Зимова круговерть

Зимова круговерть

3241

В переддень різдвяних свят в Шацькій районній бібліотеці для дітей відбулося засідання при­родничо-пізнавального клу­бу «Ро­машка». Зима приносить не тільки холод та люті морози. Її сестра Віхола несе велетен­ський міх, і коли він розв’я­жеть­ся, то висиплеться з нього, крім снігу і вітру, ціла низка веселих свят, яких чекає дітвора. Тому й не дивно, що ця зустріч була приурочена зимовому циклу.

Члени клубу «Ромашка» слу­хали розповіді бібліотекарів про свята, про народні звичаї та ві­рування, а також ділилися свої­ми враженнями від святкування Миколая, Нового року, Різдва Хри­стового, а пізніше стали учас­ни­ками пізнавальної гри «Зимо­ва круговерть». За кожну пра­ви­ль­ну відповідь діти отримували сні­жинку. В кінці раунду вибував той гравець, в кого було наймен­ше сніжинок. У фіналі змагалося двоє учасників: Яльницька Со­фія (5-Б клас) та Дунець Ірина (5-Б клас). Переможцем гри ста­ла Яльницька Софія.

На завершення бібліотекарі подякували дітям за участь в ма­совому заході і побажали вив­чати та шанувати наші тра­диції і звичаї, виховувати в собі по­шану до святинь і любов до своєї рідної землі.

Тетяна Редько, бібліотекар Шацької РБК.