Головна Спорт 12 активних парків функціонує на Волині

12 активних парків функціонує на Волині

859

Загальнодержавний соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» об’єднує волинян різного віку та популяризує активний спосіб життя. Лише цьогоріч близько двох тис. краян долучилися до президентської ініціативи та регулярно займаються спортом.

Нині на Волині функціонує 12 активних парків, а саме: по одному в Боратинській, Головненській, Городищенській, Ківерцівській, Луківській, Торчинській, Устилузькій та Камінь-Каширській тергромадах, а також чотири – в Підгайцівській.

Мета проєкту «Активні парки» – зробити заняття спортом цікавими та доступними для кожного мешканця громади. Це чудова можливість як для дорослих, так і для дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку. Поруч із тим, спорт допомагає покращувати ментальне здоров’я та психоемоційний стан людини.

Здебільшого, майданчики знаходяться на базі вже існуючих. Займатися спортом у таких парках можна самостійно або ж за допомогою навігаційних матеріалів з QR-кодами біля кожного тренажера з доступом до онлайн-тренувань. Вправи для фізпідготовки відображаються у формі відеороликів, де знялися зірки спорту та шоубізнесу.

Окрім того, на кожному з майданчиків працює координатор – людина, яка організовує роботу на спортивних об’єктах, надає консультації та допомагає тим, хто не може самостійно скористатися QR-кодами. Він проводить заняття з різними категоріями населення тричі на тиждень – у вівторок, четвер та суботу.

Так, цьогоріч в рамках проєкту «Активні парки – локації здорової України» рухові активності в області тричі на тиждень проводять сім координаторів в Боратинській, Головненській, Городищенській, Ківерцівській, Луківській, Підгайцівській, Устилузькій територіальних громадах.

Тож запрошуємо волинян долучатися до активних занять на спортивному майданчику. Мапу розташування активних парків можна знайти за покликанням: https://ap.sportforall.gov.ua/map

Нагадаємо, «Активні парки» – це один з проектів, що входить у загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Головна мета проекту – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і маленьких населених пунктів кожної області.