Головна Спорт Черлідерки Рудниківського ліцею готуються до змагань

Черлідерки Рудниківського ліцею готуються до змагань

533

Сьогодні ми побували на тренуванні одного із колективів черліденгу у Волинській області.

Цей вид спорту лише набуває популярності на Волині, тому дівчата-черлідерки Рудниківського ліцею Колківської громади – уже справжні зірки та переможниці.

Вісімнадцять танцівниць чер-денсу щодня збираються на тренування у стінах актового залу. Учениць 4-6 класів не спиняє навіть те, що тренуватись доводиться вже після уроків.

«В черліденгу мені подобається все, бо я люблю танцювати», – розповідає дев’ятирічна Ліза із синьо-жовтими помпонами в руках. Танцями дівчинка займалась і раніше, у шкільному гуртку. Але війна все припинила.

Проєкт Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги дав мотив та поштовх відродити танці у навчальному закладі. Цьому активно сприяла і керівниця колективу, Олена Кушнір. Пані Олена – учителька початкових класів, очільниця танцювального гуртка у ліцеї:

«Сама я раніше не займалась танцями, але дуже люблю спорт. Чому вирішили взяти участь? Тому що у дівчаток наших є потенціал! Школа велика, дітки усі дуже хочуть бути залучені. Я прийшла та запитала – хто хоче? Багато відгукнулося».

Підтримали ініціативу батьки учениць, які допомогли виготовити помпони та директор навчального закладу Людмила Ясковець, завдяки якій у ліцеїсток буде нова форма для виступів.

Колектив Рудниківського ліцею єдиний на сьогодні, хто представляє черліденг у всій Колківській громаді. Загалом в області зареєструвалось 35 команд-учасниць.

Бажаємо успіху дівчатам та до зустрічі у новому етапі змагань!