Головна Спорт «Джура» об’єднує молодь Волині

«Джура» об’єднує молодь Волині

506

21-22 червня 2023 року на території Оваднівської територіальної громади відбувся обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура» серед учнівської молоді. В змаганнях взяло участь 1️⃣2️⃣ команд (роїв) з усієї області.

👏Зокрема, під час урочистого відкриття змагань учасників привітала начальниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Наталія Матвіюк.

Загалом для дітей організували навчальні локації, де вони мали змогу опанувати нові навики та вдосконалити свої вміння у домедичній 💊та військовій підготовці🪖, збиранні та розбиранні АК, заняття з протимінної безпеки💣 тощо. Окрім того, учні ознайомилися з технікою та спорядженням, з якими працюють рятувальники,⛑ довідалися чимало цікавої інформації про специфіку ліквідації надзвичайних подій різного характеру.

☝️Кожен із цих майстер-класів особливо важливий у наш час. Адже діти отримували інформацію, яка в екстрених ситуаціях може врятувати життя, спробували застосовувати свої знання та вміння на практиці, а також отримали відповіді від фахівців на усі свої запитання.

Протягом двох днів учасники змагалися у наступних видах змагань:
✔️Відун;
✔️Пластун;
✔️Впоряд;
✔️Ватра.

За підсумками суддів у загальному заліку переможцями стали:
1️⃣Рій «Козачата» Мизівського ліцею (керівник: Вавриш Володимир) у середній віковій групі та рій «Волинські яструби» Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні (керівник: Пазина Володимир) у старшій віковій групі – І місце;🥇
2️⃣Рій «Крук» Маневицького ліцею №2 (керівник: Сьомак Оксана) у середній віковій групі та рій «Сойненська Січ» Прилісненського ліцею (керівник: Скорик Юрій) у старшій віковій групі – ІІ місце;🥈
3️⃣Рій «Козацька Зірка» Гіркополонківського ліцею (керівник: Востріков Андрій) у середній віковій групі та рій «Вільний птах» ліцею №3 ім. Лесі Українки м. Ковеля (керівник: Шава Валерія) у старшій віковій групі – ІІІ місце.🥉

Щиро вітаємо переможців з чудовими результатами🇺🇦.

❗️Нагадаємо, що відповідні заходи проводять в рамках реалізації Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у 2023 році.