Головна Спорт На базі Шацького лісового фахового коледжу відбувся тренувальний збір із дзюдо

На базі Шацького лісового фахового коледжу відбувся тренувальний збір із дзюдо

1791

Доброю традицією стало щороку під час літніх канікул  у Шацьку проводити навчально-тренувальний збір із дзюдо. Адже, спортивна підготовка учнівської молоді – багаторічний, спеціально організований процес всебічного розвитку, навчання і виховання спортсменів.

З 3 по 11 серпня 2020 року на базі Шацького лісового фахового коледжу  ім.В.В.Сулька (директор Ігор Жмурко) проходив навчально-тренувальний збір з дзюдо з метою популяризації здорового способу життя в молодіжному середовищі,  проведення  активного дитячого  відпочинку та дозвілля у літній період.

Всього участь взяли 60 спортсменів, зокрема: команди ДЮСШ «Колос» (тренер Олександр Іщук), ДЮСШ «Юний Динамівець» (тренер Андрій Пивоварчук, Сергій Бугайчук), СК «Гарт»  (тренер Назар Вітінський), команда з м.Ковеля (тренер Віктор Калінчік) та вихованці Шацького спортивного клубу «Торнадо» (тренери Роман Самолюк, Юлія Корнелюк).

Головна мета навчально-тренувального збору – підготовка вихованців у виді спорту – дзюдо, гармонічний розвиток спортсменів задля досягнення перемоги на змаганнях та чемпіонатах з дзюдо. Метою є опанування і виконання техніки дзюдо. Завдання спортивної підготовки в дзюдо: зміцнення здоров`я, сприяння фізичному та психологічному розвитку і різнобічній фізичній підготовленості; удосконалення спеціальних фізичних якостей – швидкості, спритності, гнучкості та витривалості; навчання тактичних прийомів у процесі занять і під час змагань; удосконалення психічної (морально-вольової) підготовки вихованців.

Десять днів наші дзюдоїсти демонстрували свої вміння разом з вихованцями інших спортивних клубів.  Юні спортсмени на власному прикладі показали, чому важливо вести здоровий спосіб життя.

Заняття  відбувалось не тільки в спортивному залі Шацького лісового коледжу, але й на березі озер Світязь, Велике Чорне, Люцимер та Пісочне. Спортсмени відпочивали і одночасно удосконалювали свої навички.

Тренувальний збір організовано  Шацькою районною дитячо-молодіжною громадською організацією СК  «Торнадо»  – керівник  Роман Самолюк, який вже багато років тренує своїх вихованців, які досягли чималих успіхів в Україні та за кордоном у цьому виді спорту.

Тренерський склад СК «Торнадо», батьківський колектив висловлюють слова подяки заступнику голови Шацької районної державної адміністрації Володимиру Самусєву, голові Шацької районної ради Сергію Карпуку та директору Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька Ігорю Жмурові за сприяння розвитку фізичної культури та спорту, а саме розвитку дитячого дзюдо в Шацькому районі.

Відділ фінансово-організаційного та правового забезпечення апарату Шацької райдержадміністрації.