Головна Спорт На Волині підняли прапор Національного Олімпійського комітету України

На Волині підняли прапор Національного Олімпійського комітету України

1286

Сьогодні, 25 липня 2022 року, в області підняли прапор Національного Олімпійського комітету з нагоди XVІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю у Банській Бистриці (Республіка Словаччина).

Фестиваль розпочався 24 липня та триватиме до 30 липня 2022 року. Участь у міжнародних змаганнях беруть юні спортсмени віком від 16 до 18 років з 48 країн Європи.

Україну представляють 46 атлетів у шести видах спорту, а саме: спортивна гімнастика, легка атлетика, бадмінтон, велоспорт, дзюдо та плавання.

Серед українських спортсменів – троє волинян:

  • Артем Черкашин (легка атлетика), тренер-викладач Роман Черкашин;
  • Станіслав Корчмелюк (дзюдо), тренери-викладачі Олег Корчмелюк та Віталій Терешкевич;
  • Іван Гарбарчук (плавання), тренер-викладач Віктор Самчук.

За дорученням начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка, участь у церемонії підняття прапору взяв заступник голови ОДА Юрій Гупало. Також на заході були присутні перший заступник облради Юрій Поліщук, перший заступник відділення НОК України у Волинській області Віктор Галан-Влащук, учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор від Волині.

«Вчора стартував довгоочікуваний Європейський юнацький Олімпійський фестиваль. Слід зазначити, що слово «олімпійський» у назві Фестивалю не випадкове. Усі атрибути і ритуали його проведення повністю відповідають «дорослим» Олімпійським іграм, – зазначив у вітальному слові Юрій Гупало. – Від імені очільника ОВА Юрія Погуляйка передаю усім учасникам олімпіади побажання перемоги, непохитної сили духу, фізичної витривалості, сили волі та впевненості у собі. Нехай на цих змаганнях неодноразово пролунає гімн нашої держави».