Головна Спорт «Спорт – це здоров’я нації»: у Луцьку обговорили перспективи розвитку спортивних єдиноборств

«Спорт – це здоров’я нації»: у Луцьку обговорили перспективи розвитку спортивних єдиноборств

641

Сьогодні в обласному центрі Волині відбулась зустріч керівників спортивних федерацій та представників влади. Заступник голови ОДА Юрій Гупало, очільник Луцької РВА Анатолій Костик та перший заступник голови облради Волині Юрій Поліщук зустрілись із представниками обласної та всеукраїнської асоціацій вільної боротьби. Мета зустрічі – розвиток спортивних єдиноборств на Волині.

В основному йшлось про можливість відкриття у Луцьку нового відділення спортивної вільної боротьби. «Нам потрібно втримати молодих спортсменів на Волині», – пояснює наміри очільник обласної Асоціації спортивної боротьби Ільгар Гасимов.

Діти займаються у секціях, здобувають результати, а по завершенню шкільного навчання – шукають перспективи поза областю через відсутність варіантів. Мало хто повертається назад, представляючи на чемпіонатах інші міста та навіть країни. Тож інтерес тренерів та керівників спортивних асоціацій саме в тому, щоб дати можливість дітям розвивати свої таланти вдома, зокрема і на Волині.

Під час зустрічі обговорили перспективу відкриття нової секції на базі спортивної школи «Колос», наявність тренерських кадрів та кількість бажаючих займатись цим видом спорту – адже греко-римська боротьба відносно новий для області напрямок. Як запевнили представники АСБУ (Асоціації спортивної боротьби України), потенціал волинських борців і борчинь дозволяє вже говорити про участь у змаганнях всеукраїнського рівня. Крім того, і про проведення чемпіонатів України з вільної та греко-римської боротьби саме на Волині.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Гупало та керівник профільного департаменту Олександр Хвіщук розповіли про стан фінансування спортивної галузі в області, стипендії та матеріальні виплати тренерам і атлетам, що представляють Волинь.

«Спорт для нас завжди в пріоритеті, – підкреслив Юрій Гупало. – Так, зараз на першому місці забезпечення армії та гуманітарна підтримка військових. Але розвитку спортивної галузі та її спільноті ми завжди приділяємо увагу. То ж ми готові до співпраці».