Головна Спорт Турнір з вільної боротьби у Ковелі присвятили пам’яті заслуженого тренера України Петра...

Турнір з вільної боротьби у Ковелі присвятили пам’яті заслуженого тренера України Петра Стуса

770

Учора у Ковелі проходив турнір з вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Петра Федоровича Стуса. Упродовж сорока років своєї роботи  він  виховав чимало переможців та призерів змагань різного рівня.

Петро Стус – майстер спорту, ініціатор створення секцій з вільної боротьби у Ковелі і на Волині.  Як відомо, школа, у якій він працював,  носить його  ім’я.

Саме у ній і відбуваються змагання, у яких беруть участь представники  різних громад Волині та Рівненщини.

На відкритті до спортсменів, тренерів вболівальників звернувся міський голова Ігор Чайка:

«Кожна родина – міцна своїми традиціями. Ковельська школа вільної боротьби має їх чимало.  Вона виховала не одного чемпіона, допомогла своїм вихованцям досягти хороших результатів.  Дивлячись на цих дітей, розумієш, що  вона має хороше майбутнє. Саме вони будуть здобувати нові перемоги і примножувати спортивну славу нашого міста та України».

Мер, на прохання директора закладу Віталія Волосюка, виконав почесну місію –   вручив символічну  «золоту»  медаль дружині тренера Петра Стуса – Дарії Іванівні. Жінка поділилась спогадами про чоловіка, розповіла про його найуспішніших вихованців, подякувала, що його справу продовжують у нашому місті.

Завершується рік календарний, а разом з ним – спортивний. На церемонії відкриття турніру  Федерація вільної боротьби Волині підбила підсумки 2023, відзначивши кращих спортсменів і тренерів. Серед них – чимало ковельчан.

Це наші юні борчині –  Діана Рисьова, Олександра Малашевська, Катерина Бідзюра,  тренери – Олег Стус, Анатолій Мілехін та Олександр Мілехін.

А далі спортсмени демонстрували  свою майстерність на килимі.