Головна Спорт У Ковелі відкрили спортивне ядро Транскордонного центру діалогу культур

У Ковелі відкрили спортивне ядро Транскордонного центру діалогу культур

558

Головна спортивна арена нашого міста отримала друге життя. Учора, 1 липня,  у Ковелі офіційно відкрили спортивне ядро Транскордонного центру діалогу культур імені Гетьманів Ружинських.

Це був третій етап масштабної реконструкції  стадіону “Локомотив”.

 

Нагадаємо, що будівництво цього об’єкта було розділено на три черги. На першу – зведення Транскордонного центру діалогу культур Ковель отримав фінансування у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». На другу – благоустрій та прокладання усіх необхідних мереж були спрямовані власні кошти міста. На будівництво спортивного ядра – 20 мільйонів гривень надійшло з держав-ного бюджету, 4 мільйони — з бюджету громади.

Тепер це буде багатофункціональний комплекс, який займатиметься різноманітною діяльністю. Зокрема, організацією та проведенням змагань, фестивалів, спортивних та мистецьких свят, міжнародних зустрічей.

Поряд із Транскордонним центром діалогу культур – футбольне поле, бі-гові доріжки, сектори для штовхання ядра, легкоатлетичних стрибків, метання диска, молота і списа, тренажери.

“Ми відкриваємо цей об’єкт у непростий час. Дякую Збройним Силам України за можливість передати його ковельським дітям, спортивній громадськості. Довгий був шлях його реконструкції. У 2004 році, будучи журналістом Волинської ОДТРК, вперше підняв тему відродження стадіону. Тоді й не думалось, що на це піде аж 20 років. Дякую усім, хто працював над проєктом, адже це справа десятків людей. Тих, хто залучив європейські кошти, хто розпочав будівництво центру діалогу культур, хто займався благоустроєм території. Сьогодні ми маємо прекрасний комплекс. Сподіваюсь, він слугуватиме розвитку спорту в Ковелі та Україні”, – сказав міський голова Ігор Чайка.

 

 

Перший матч на новому стадіоні зіграли збірна Ковеля і Волині з національною збірною ветеранів.

На поле вийшли легенди футболу нашого міста, Волині, України. Серед них – Олег Собуцький, Андрій Воробей, Артем Федецький, Євген Селезньов, Андрій Полунін, В’ячеслав Свідерський, Олег Герасим’юк.

Приїхав у Ковель  Андрій Біба – найкращий футболіст  СРСР 1966 року. Легенда “Динамо”, він грав за збірну країни проти Бразилії та самого Пеле.

 

 

 

За баталіями спостерігали ті, хто ще пам’ятає колишній “Локомотив”, і наші діти, для яких і відроджувалась спортивна арена.

Благодійний матч завершився з рахунком 5:3 на користь гостей. Голи провели від національної збірної ветеранів — Андрій Воробей, Артем Федецький, Олександр Косирін, двічі влучив у ворота ковельчан  капітан команди Олег Собуцький, від збірної господарів — Олег Герасим’юк, Євген Селезньов та Віталій Кашуба.

 

 

– Приємно бачити, що і під час війни на Волині, у Ковелі, опікуються розвитком спортивної інфраструктури. Чудово, що тепер у місті є такий стадіон. Нехай на ньому займаються футболом та іншими видами спорту діти й дорослі, підвищують майстерність, встановлюють рекорди, і, найголовніше, отримують задоволення від життя, – зазначив  майор Збройних Сил України, засновник національної збірної ветеранів Олег Собуцький.

Під час гри та благодійного аукціону для наших Збройних Сил України було зібрано понад 53 тисячі гривень.

Зі стартом! Спортивних нам перемог і Перемоги нашій Україні.