Головна Спорт «Волинські яструби» взяли участь у грі «Джура-2023: Галицька Січ»

«Волинські яструби» взяли участь у грі «Джура-2023: Галицька Січ»

551

З 15 липня 2023 року на Львівщині проходив ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2023: Галицька Січ» серед старшої вікової групи.

📌Зокрема, область представили переможці ІІ (обласного) етапу гри – рій «Волинські яструби» Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

📎Слід зазначити, що у Всеукраїнських змаганнях взяли участь 26 роїв, що налічували 208 учасників з різних куточків України.

🟢Так, протягом 9 днів школярі мали змогу показали свої вміння та навички, а також знайти нових друзів. Сама програма гри включала в себе конкурси «Таборування», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної зброї», «Метання гранати» та гра-вікторина «Відун». Окрім того, відбулися:
• показові виступи «Впоряд», гутірки представлення роїв, «Виникнення УПА», «Діяльність УПА на Галичини», про історію та сучасну війну від Українського інституту національної пам’яті, бесіда з Захисником України;
• флешмоби «З Україною в серці», «Сильні. Вільні. Непереможні», «Моя Україна – єдина і непереможна»;
• майстер-класи зі спортивних ігор за програмою «Спорта для всіх», від підрозділів ДСНС у надзвичайних ситуаціях, «Рятівник» (домедична допомога);
• відвідування фортеці «Тустань», меморіалу Українських Січових Стрільців на г. Маківка , «Історико-краєзнавчого музею Сколівщини», похід до водоспаду «Кам’янка» та ін.

🫶Урочисте завершення гри провели у Львові, де учасників та керівників нагородили грамотами Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму, військових капеланів.