Головна Спорт Юрій Погуляйко зустрівся із волинськими олімпійцями

Юрій Погуляйко зустрівся із волинськими олімпійцями

693

Сьогодні начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко зустрівся з олімпійцями та їх тренерами, а також вручив грошові сертифікати на суму 50 тисяч гривень з обласного бюджету.

На XXXIII Олімпійських Іграх в Парижі Україну представляли сім спортсменів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Лучанка Марія Сахарук (Філюк) (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба).

Уродженка Маневич Ірина Климець (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (метання молота).

Данило Даниленко (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (біг на 400 метрів, біг на 400 метрів з бар’єрами, змішана естафета 4х400 м). Народився у 1994 році в Черкасах, з 2015 року спортсмен виступає за Волинську область.

Уродженець села Воєгоща Камінь-Каширського району Іван Банзерук – (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, один із найшвидших спортсменів спортивної ходьби України, срібний призер чемпіонату світу зі спортивної ходьби.

Лучанка Марія Повх (веслування на байдарках і каное) – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное.

Волинянка Олена Собчук (легка атлетика), 27-річна українська легкоатлетка, що представляє нашу область. Першою з Волині завоювала ліцензію на Олімпійські ігри у спортивній ходьбі на 20 км.

Уродженка Луцька Яна Беломоіна (велосипедний спорт) – заслужений майстер спорту України, одна з лідерок світового велоспорту (маунтенбайк) в дисципліні крос-кантрі.

«Дякую нашим спортсменам за внесок у розвиток олімпійського спорту. За те, що підіймають український прапор на світових аренах, – підкреслив начальник ОВА. – Кожен з них – приклад для наслідування та мотивації. Бажаю вам гарного відпочинку, відновлення, набирайтесь сил для нових звершень та роздачі автографів шанувальникам».

Також Юрій Погуляйко вручив волинянам-олімпійцям грошові сертифікати на суму 50 тисяч гривень з обласного бюджету. Голова обласної ради Григорій Недопад відзначив подяками тренерів.